Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu

Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Syksyllä 2024 yliopiston suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa aloittaa noin 2500 uutta opiskelijaa.

Yhteishaun kandidaattiohjelmien pääasiallinen valintatapa on todistusvalinta. Todistusvalinnan tulokset julkaistiin toukokuun lopussa. Muut opiskelupaikat täytettiin valintakokeiden, avoimen yliopiston opintojen tai aiempien tutkintojen perusteella.

Opiskelupaikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa 11.7. klo 15.00 mennessä Oma Opintopolku -palvelussa. Varasijalta voi tulla valituksi 6.8. saakka. Valintojen etenemistä voi seurata Oma Opintopolku -palvelussa.

Uusille opiskelijoille järjestetään 13.8. verkkoinfo, joka valmistaa syksyllä alkaviin opintoihin. Lähetyksessä yliopiston opiskelijat ja työntekijät antavat hyödyllisiä vinkkejä opintoihin valmistautumiseen ja elämiseen Oulussa. Yliopiston verkkosivuilla on myös katsottavissa tallenne kesäkuussa järjestetystä infosta.

Opinnot käynnistyvät suurimmalla osalla 2.9.2024 alkavalla orientaatioviikolla, joka järjestetään kampuksilla. Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat aloittavat opintonsa orientaatioviikolla 15.8.2024.

Oulun yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa 18 356 hakijaa. Hakukohteita oli yhteensä 74, ja suosituimmat koulutusalat olivat lääketiede, kauppatieteet, psykologia ja luokanopettaja.

Lääketieteen tutkinto-ohjelmaan lisättiin opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä 16 aloituspaikkaa jo kuluvalle vuodelle ennen valintakoevalintojen julkaisua, lue lisää.

Oulun yliopistoon on mahdollista hakea yhteishaussa seuraavan kerran tammikuussa 2025, jolloin haussa ovat englanninkieliset tutkinto-ohjelmat ja maaliskuussa 2025, jolloin haussa ovat suomenkieliset tutkinto-ohjelmat. Maaliskuussa 2025 voi hakea myös yliopistojen avoimen väylän haussa oleviin tutkinto-ohjelmiin.

Lue lisää

Oulun yliopistoon 18 356 hakijaa kevään toisessa yhteishaussa

Lue lisää avoimen väylän opinnoista

Viimeksi päivitetty: 4.7.2024