Oulun yliopistoon 18 356 hakijaa kevään toisessa yhteishaussa

Oulun yliopistoon haki kevään toisessa yhteishaussa 18 356 hakijaa. Keskiviikkona 27.3. päättyneessä haussa Oulun yliopiston suomenkielisissä koulutusohjelmissa on tarjolla yhteensä 2 448 opiskelupaikkaa. Hakijoiden määrä kasvoi hieman edellisvuodesta. Ensisijaisesti Oulun yliopistoon haki 5 653 henkilöä.

Hakukohteita oli yhteensä 74, ja suosituimmat koulutusalat yhteishaussa olivat lääketiede (4191 hakijaa), kauppatieteet (2432 hakijaa), psykologia (2390 hakijaa) ja luokanopettaja (1231 hakijaa).

Uusista hakukohteista Kajaanissa järjestettävään varhaiskasvatuksen opettajan koulutukseen haki 232 henkilöä. Opinnot antavat kelpoisuuden varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa, ja koulutuksella Oulun yliopisto vastaa Kainuun ja Ylä-Savon alueiden opetus- ja kasvatusalan opettajapulaan. Toiseen uuteen, terveysteknologian asiantuntijoita kouluttavaan lääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelmaan hakijoita oli 367. Molempiin koulutuksiin on 40 aloituspaikkaa.

“Kiinnostus Oulun yliopiston tarjoamiin tutkinto-ohjelmiin on säilynyt vakaana ja hakijoiden määrä jopa hieman kasvoi viime vuodesta. Erityisen ilahtuneita olemme uusien ohjelmien hyvistä hakijamääristä Kajaanin varhaiskasvatuksen opettajan koulutukseen sekä lääketieteen tekniikkaan. Onnea kaikille hakijoille valintojen jatkovaiheisiin”, Oulun yliopiston markkinoinnista vastaava johtaja Marja Jokinen sanoo.

Yhteishaun kandidaattiohjelmien pääasiallinen valintatapa on todistusvalinta. Lisäksi yliopistoon pyrkiville järjestetään valintakokeita touko–kesäkuussa. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 27.5. ja valintakoevalinnan tulokset viimeistään 4.7.

Avoimen väylän kautta Oulun yliopistoon hakijoita 259

Toisen yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestettiin avoimen väylän haku, jossa hakijoita oli yhteensä 259 ja ensisijaisia hakijoita 210. Oulun yliopistossa opiskelupaikkoja tässä haussa kandidaattiohjelmiin on 240 ja maisteriohjelmiin 24. Hakukohteita on yhteensä 27. Avoimen väylän kautta Oulun yliopistoon ovat voineet hakea ne, jotka ovat suorittaneet hakukohteen valintaperusteissa vaaditut opinnot ja koulutukseen vaaditun pohjakoulutuksen.

Tietoa yhteishaussa hakeneille

Tietoa avoimen väylässä hakeneille

Viimeksi päivitetty: 28.3.2024