Oulun yliopistossa aloitetaan ukrainan kielen opetus

Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutuksessa alkaa syyslukukaudella 2022 ukrainan kielen alkeiskurssi. Ukrainaa opetetaan Oulun yliopistossa nyt ensimmäistä kertaa.
Lähikuva käsistä, kynästä ja paperista

Ukrainan kieli on Suomessa vähän puhuttu mutta Euroopassa merkittävä kieli. Ukrainaa puhuu äidinkielenään 37 miljoonaa ihmistä ja osaajia on 45 miljoonaa. Suomessa mielenkiinto ukrainan kielen oppimista kohtaan on kasvanut Venäjän aloitettua sodan Ukrainassa.

Ukrainan alkeiskurssille on tarve, sillä ukrainan osaaminen sujuvoittaa kanssakäymistä Suomessa asuvien ukrainalaisten kanssa. Lisäksi ukrainan kielen oppiminen parantaa Ukrainan ja ukrainalaisen kulttuurin tuntemusta.

Ukrainan alkeiskurssi järjestetään 19. syyskuuta alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10–12 etäyhteydellä. Kurssi on suunnattu Oulun yliopiston opiskelijoille ja myös muut kiinnostuneet voivat osallistua. Ilmoittautuminen tehdään 26.9. mennessä Jatkuvan oppimisen yliopiston verkkosivuilla tai olemalla yhteydessä sähköpostiosoitteeseen study.languages@oulu.fi.

Opintojen tavoitteena on oppia kyrilliset kirjaimet, harjoitella kielen perusrakenteita sekä oppia ymmärtämään ja puhumaan ukrainaa arkisissa kanssakäymisissä. Opintojakson laajuus on viisi opintopistettä.

Opintojakson opettajana toimii lehtori Ari Hepo-aho, jolla on tiiviit suhteet Ukrainaan ja pitkä kokemus Ukrainassa asumisesta. Hepo-aho opettaa Oulun yliopistossa myös venäjän kieltä.

Kurssin kuvaus: https://www.oulu.fi/fi/joy/koulutushaku/ukrainan-alkeiskurssi-1

Viimeksi päivitetty: 8.9.2022