Oulussa onnellisemmaksi opiskelijaksi

Oulun yliopistossa käynnistyy syyskuussa Maailman onnellisin opiskelija -kurssi, jossa opitaan keinoja selviämään paremmin suorituskeskeisessä yhteiskunnassa.

Nuorten hyvinvointi on ollut keskeisiä keskustelun aiheita yhteiskunnassa erityisesti viime vuosina. Tähän yhtenä keinona oululaiset opiskelijat yhdessä ammattilaisten kanssa ovat luoneet kurssin, jossa etsitään ratkaisuja uupumusta aiheuttaviin asioihin. Kurssilla käsitellään itsetuntemusta ja itsensä johtamista, jotka ovat avainasemassa arjen suunnittelussa.

Kokonaisuudessaan tavoitteena on saada opiskelijoiden hyvinvointia esille myös vähän uudenlaisesta näkökulmasta. Hyvinvointi on kokonaisvaltainen aihe, mutta joitain asioita pystyy parantamaan myös opiskelemalla uusia tapoja tai luomalla rutiineja. Niihin tarvitsee tukea ja vinkkejä, ja nyt syksyllä niitä on Oulun yliopistossa tarjolla. Opiskelijat ovat tulevaisuuden työntekijöitä, ja mitä aikaisemmin omaan hyvinvointiin alkaa panostaa, sitä parempi.

Suomen tunnetuimpia keynote-puhujia tulee luennoille kertomaan omasta elämäntarinastaan ja kokemuksistaan. Heidän puheenvuoroistaan saadaan käytännön näkökulmaa luentojen aiheisiin. Workshop-osiossa luennoilla opittuja asioita reflektoidaan omaan arkeen ja tehdään erilaisia tehtäviä. Ne auttavat hahmottamaan itsensä johtamisen kokonaisuutta sekä helpottavat omien rutiinien luomista tai esimerkiksi vapaa-ajan ja koulutyön erottamista. Kurssitehtävät suoritettuaan opiskelijat saavat 3 opintopistettä.

Kurssin ensimmäisen luennon tulee aloittamaan entinen nyrkkeilijä ja mediasta tunnettu Elina Gustafsson. Hän puhuu minuudesta, rohkeudesta, itsetuntemuksesta ja itsensä löytämisestä. Myöhemmin syksyllä pääsemme kuulemaan myös Perttu Pölöstä. Hän on kokenut puhuja, futuristi, keksijä ja kirjailija. Pölönen haastaa ihmisten ajattelua ja puhuu muun muassa tulevaisuuden megatrendeistä, koulutuksesta ja työelämästä. Loput puhujat julkaistaan lähiviikkoina.

Asiantuntijoiden avulla opiskelijat pääsevät paneutumaan keinoihin, joiden myötä itsetuntemusta on mahdollista kehittää ja itsensä johtamista oppia. Kurssille saapuu luennoimaan esimerkiksi Meri Larivaara. Hän on MIELI ry:n työelämä ja aikuiset -kokonaisuuden johtaja ja mediassa tunnettu asiantuntijakommenteistaan. Larivaaran puheenvuoro tuo esille varsinkin työelämätaitoihin liittyviä näkökulmia.

Opiskelijat voivat ilmoittautua kurssille Pepin kautta.

Lisätiedot:
Lotta Leinonen, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja
lotta.leinonen@oyy.fi
040 523 1821

Henrietta Karjalainen, kurssin työryhmän vetäjä
henrietta.karjalainen@gmail.com
050 4339497

Viimeksi päivitetty: 24.8.2022