Tiedekirjasto Pegasuksen hiljaisuusopasteet neuvovat millainen äänenkäyttö on sallittu eri tiloissa

Kirjaston käyttäjillä on erilaisia tarpeita äänenkäyttöön ja keskittymiseen liittyen: ryhmätyöskentelyssä on yleensä tarpeen keskustella, mutta kirjaston tiloissa tehdään myös paljon keskittymistä ja hiljaisuutta vaativaa työskentelyä. Kirjaston hiljaisuusopasteita seuraamalla löydät itsellesi sopivan työskentelytilan kulloiseenkin tarpeeseen.
Tiedekirjasto Pegasuksen hiljaisuusopaste kielitieteen salin ovessa, jonka symbolit kertovat, että kyseisessä tilassa on tietokoneen käyttö sallittu, mutta keskustelu on kielletty ja mobiililaitteet on pidettävä äänettömällä.

Tiedekirjasto Pegasus ei ole kokonaan hiljaista aluetta, vaan kirjaston eri tiloissa on erilaisia ääniin liittyviä tasoja. Esimerkiksi kirjaston toisessa kerroksessa historian ja filosofian salissa sijaitseva Lukupesä (PK226) on täysin hiljainen tila, jossa ei saa puhua eikä käyttää mobiililaitteita. Katso Lukupesän sijainti kartalla.

Kirjaston työskentelytiloissa kuten toisessa kerroksessa sijaitsevissa kielitieteen ja historian saleissa, Lukusalilainojen säilytystilassa PK201 sekä kolmannen kerroksen lehterillä sijaitsevassa itseopiskelutilassa PK315 voi työskennellä esimerkiksi läppärin kanssa, mutta laitteet on pidettävä äänettömällä ja puhuminen on kiellettyä.

Kirjaston aulatilat ovat oleskelualuetta, jossa normaali äänenkäyttö ja keskustelu on sallittu.

Mistä sitten tietää millainen äänenkäyttö on sallittu kirjaston eri tiloissa?

Tiedekirjasto Pegasuksen hiljaisuusopasteet ovat symboleja, jotka kertovat eri tiloissa niissä sallitun äänenkäytön tason. Niiden avulla voit löytää itsellesi sopivan työskentelypaikan olitpa sitten tekemässä ryhmätöitä tai vaikka keskittymässä tenttiin lukemiseen. Hiljaisuusopasteet löytyvät tilojen ovista sekä aulatiloissa pylväistä.

Kirjaston hiljaisuusopasteet: Oleskelualueella tietokoneen käyttö, keskustelu ja puhelut sallittu. Työskentelytilassa tietokoneen käyttö sallittu (käytä kuulokkeita), keskustelu ja puhelut kielletty (pidä mobiililaitteet äänettömällä). Hiljaisessa tilassa tietokoneen käyttö, keskustelu ja puhelut on kielletty (pidä mobiililaitteet äänettömällä).

Tervetuloa työskentelemään, viihtymään ja keskittymään kirjastoon!

Otamme mielellään vastaan palautetta kirjaston tiloista ja niiden toimivuudesta: kirjasto@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 15.11.2023