TKI kumppanuushankkeisiin 1,1 miljoonan euron akatemiarahoitus

Suomen Akatemia on myöntänyt Oulun yliopistolle yhteensä 1,1 miljoonan euron rahoituksen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kumppanuushankkeisiin.

Oulun yliopisto on mukana neljässä kaikkiaan kahdeksasta akatemiarahoituksen saaneesta tutkimuskonsortiosta. Rahoituksen sai materiaalien käytettävyyden osaamiskeskittymä PerforMat, jossa tarkastellaan mm. suurlujuusterästen käytettävyyttä ja vientipotentiaalia. HYDRO-RDI-Networkin päämääränä on parantaa ja soveltaa joki- ja valuma-aluemittauksia sekä kartoitus- ja mallinnuslähestymistapoja, joita on jo kehitetty edellisissä tieteellisissä tutkimushankkeissa yhdessä yrityspartnereiden kanssa. Kansallinen Älykampus TKI-verkosto on uusi 5G ja 6G -teknologioiden mahdollistama innovaatiomoottori.

Suurimman yksittäisen rahoituksen 490 000 euroa yliopisto sai monitieteiseen FUAVE konsortioon, jonka tavoitteena on perustaa uusi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokumppanuusverkosto tukemaan tulevaisuuden miehittämättömään ilmailuun ja sen sovelluksiin liittyvän suomalaisen tietopohjan ja liiketoiminnan kehittämistä.

Suomen Akatemian nyt kymmenelle eri hankkeelle myöntämällä 10 miljoonan erityisrahoituksella tuetaan tutkimusperustaisia kumppanuusverkostoja, joissa korkeakoulut ja valtion tutkimuslaitokset verkostoituvat elinkeinoelämän kanssa korkeatasoisen tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vahvistamiseksi. Useilla kumppanuusverkostoilla on kiinteä yhteys myös Suomen Akatemian lippulaivaohjelman osaamiskeskittymiin.

Suomen Akatemian tiedote 8.12.2020 tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kumppanuusverkostojen rahoituspäätöksistä

Viimeksi päivitetty: 10.12.2020