Työkaluja yritysten omistajanvaihdosta vauhdittamaan

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien ja Oulun Yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin MicroENTREn Omistajanvaihdos ilolla (OVI)-hanke on tehnyt yrittäjille ja yritysneuvojille uuden testityökalun mittaamaan yrittäjän valmiutta omistajanvaihdokseen. Omistajanvaihdostesteillä pyritään vauhdittamaan ns. piileviä omistajanvaihdoksia.

Niin Pohjois-Pohjanmaan alueella kuin valtakunnallisesti on paljon yrittäjiä, jotka miettivät yrityksen siirtämistä eteenpäin, mutta eivät arjen keskellä ole ehtineet asiaan paneutua. Lyhyillä testeillä pyritään herättämään uteliaisuus omistajanvaihdokseen ja kertomaan prosessin perusasioista. Testien tekeminen ei sido yrittäjää mihinkään, eikä yrityksen henkilötietoja tallenneta, testivastaukset ovat yrittäjää varten.

”Valmius yrityskauppaan” -testi kartoittaa onko yrittäjä valmis miettimään omistajanvaihdosta. Mikäli kysely osoittaa, että yrittäjä on henkisesti valmis viemään asioita eteenpäin, hän voi tehdä ”Yrityskaupan askeleet” -testin, jonka kautta hän pääsee hieman syvällisemmin asioihin käsiksi.

Valmius yrityskauppaan ja Yrityskaupan askeleet- testityökalujen tavoitteena tuoda esille, mitä asioita omistajanvaihdosprosessi pitää sisällään. Työkalut eivät korvaa keskustelua yritysneuvojan tai omistajanvaihdoksen asiantuntijan kanssa, mutta kysymykset voi valmistaa yrittäjää miettimään asioita ennen tapaamista tai testit voi tehdä yritysneuvojan kanssa yhdessä.

Testit löytyvät osoitteesta:

https://kasvavayritys.fi/fi/omistajanvaihdos

Kysy lisää:

Paula Pihlajamaa, kehityspäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

paula.pihlajamaa@yrittajat.fi

050 439 9808

Viimeksi päivitetty: 13.6.2022