Voit auttaa ukrainalaisia ​​monin tavoin Oulussa

Pohjois-Pohjanmaalle on rekisteröitynyt epävirallisten tietojen perusteella jo noin 400 sotaa pakenevaa ukrainalaista. Suomen Punaisen Ristin ja muiden suurempien toimijoiden lisäksi Oulun ukrainalaisen yhteisön edustajat ovat erittäin aktiivisia. Sivustolla "Oulu to Ukraine: How can I help?" ryhmä kertoo rahan lahjoittamisesta virallisiin keräyskohteisiin, vapaaehtoistoiminnasta Oulussa ja humanitaarisen avun keräämisestä.
Mitä tavaroita pakolaiset tarvitsevat juuri nyt Oulussa?

Lisäsitkö jo kalenteriisi tiistaina 5.4.2022 Linnanmaan kampuksella järjestettävän tavarakeräystapahtuman ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi paikallisesti? Jos et, lisää se nyt ja valmistaudu auttamaan.

Olemme julkaisseet luettelon, joka sisältää juuri nyt tarvittavia tuotteita mukaan lukien vaatteet; keittiövälineet ja kodinkoneet; siivoustarvikkeet; hygieniatuotteet; huonekalut; viihdykettä lapsille ja ruokaa. Tutustu listaan huolellisesti, kun päätät mitä aiot lahjoittaa.

Voisitko tehdä vapaaehtoistyötä Help Center Ukraine Oulu:ssa?

Help Center Ukraine Oulu on avautumassa Oulun keskustassa osoitteessa Saaristonkatu 13. Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen ouluhelp.ua@gmail.com tarkistaaksesi vapaaehtoistyömahdollisuudet. Tuoreimmat tiedot löytyvät myös Facebook-sivulta "Help Ukrainian refugees in Finland". Voit myös lukea lisää Help Centerin avaamisesta MunOulun uutisesta.

Puhutko ukrainaa tai venäjää, tai voisitko auttaa englannin kielen keskustelutaitojen parantamisessa?

Oulun ukrainalaisilla pakolaisilla on suuria haasteita kielitaidon kanssa. Jos puhut sujuvasti ukrainaa tai venäjää sekä suomea tai englantia, harkitse vapaaehtoistyötä tulkkauksessa arjen tilanteissa. Tällä hetkellä tulkkausta tarjotaan lähinnä vain infotilaisuuksien yhteydessä.

Toinen tapa auttaa on olla käytettävissä rentojen keskustelutuokioiden muodossa joko virtuaalisesti tai kasvokkain, jotta yksittäiset ukrainalaiset tai pienet ryhmät voivat parantaa englannin kielen keskustelutaitojaan. Erityisesti lapset ja nuoret hyötyisivät tästä mahdollisuudesta vahvistaa englannin osaamistaan jo ennen koulunkäynnin alkua, joka on mahdollista vasta kun heidän lupansa on myönnetty.

Ilmoittaudu mukaan osoitteeseen ouluhelp.ua@gmail.com.

Voisitko harkita auttamista järjestämällä toimintaa?

Voisitko viedä joukon uusia tulokkaita kävelylle kaupungille ja esitellä missä on kirjasto, kaupat tärkeimpien tavaroiden ostoon, mistä saa Prepaid SIM -kortin ja niin edelleen? Uuteen ympäristöön tutustuminen on erittäin tärkeää. Haluaisitko tarjota auttavan kätesi järjestämällä kielikahvilaa tai esittelemällä erilaisia ​​harrastusmahdollisuuksia Oulun seudulla? Ota yhteyttä osoitteeseen ouluhelp.ua@gmail.com tarkistaaksesi vapaaehtoistyömahdollisuudet tai ehdottaaksesi toimintaa, jonka järjestämisestä saatat olla kiinnostunut.

Oulu to Ukraine: How can I help? -sivusto

Viimeksi päivitetty: 30.3.2022