ORCID-tutkijatunniste

Oulun yliopisto edistää osaltaan kansainvälisen ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönottoa Suomessa. Tutkijat voivat tallentaa ORCID-tunnisteensa Oulun yliopiston järjestelmiin Orcid Connector -palvelun avulla. Yhdistettyäsi tunnisteesi näkyy se jatkossa mm. OuluCRIS tutkimustietojärjestelmän profiilissasi. Tunnisteesi siirtyy myös tutkimustietojärjestelmään tallennettujen julkaisujesi mukana muihin kansallisiin järjestelmiin ja on tulevaisuudessa hyödynnettävissä esimerkiksi Suomen Akatemian hankeraportoinnin yhteydessä.

Luo ORCID-tunniste

Tunniste ratkaisee nimenvaihdoksiin, samannimisiin tutkijoihin tai nimien erilaisiin kirjoitusasuihin liittyviä sekaannuksia. ORCID-tunniste mahdollistaa myös tutkimustuotosten automaattisen linkittämisen toisiinsa ja vähentää siten tarvetta syöttää henkilö- ja julkaisutietoja moneen kertaan eri järjestelmiin. Maailmassa on tällä hetkellä jo yli 9,5 miljoonaa aktiivista ORCID-tunnistetta. Useat tieteelliset kustantajat ja rahoittajat edellyttävät ORCID-tunnisteen käyttöä.

Varmista näkyvyytesi ja yhdistä ORCID-tutkijatunnisteesi yliopiston järjestelmiin oheisesta painikkeesta. Mikäli sinulla ei ole ORCID:a, voit luoda sen samalla.

Create and connect your ORCID iD

Mikä on ORCID ja miksi käyttää sitä?

Kansainvälinen ORCID-tutkijatunniste (Open Researcher and Contributor ID) tarjoaa sinulle pysyvän ja yksilöivän digitaalisen tunnisteen. Se on numerosarja, joka erottaa sinut muista tutkijoista. ORCID-tunniste on maailmassa jo yli 9,5 miljoonalla tutkijalla. ORCID-tunniste:

  • ratkaisee nimenvaihdoksiin, samannimisiin tutkijoihin tai nimien erilaisiin kirjoitusasuihin liittyviä sekaannuksia
  • mahdollistaa myös tutkimustuotostesi automaattisen linkittämisen toisiinsa
  • vähentää ajan mittaan tarvetta syöttää henkilö- ja julkaisutietoja moneen kertaan eri järjestelmiin

Ohje ORCID-tunnisteen yhdistämiseen

ORCID Connector -palvelun avulla voit tuoda jo olemassa olevan ORCID-tunnisteen Oulun yliopiston järjestelmissä hyödynnettäväksi. Jos sinulla ei ole vielä tunnistetta, voit palvelun avulla ensin luoda tunnisteen ja tuoda sen samalla OY:n järjestelmiin. Alla on ohjeet molempiin tapauksiin.