ORCID-tutkijatunniste

Oulun yliopisto edistää osaltaan kansainvälisen ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönottoa Suomessa. Tutkijat voivat tallentaa ORCID-tunnisteensa Oulun yliopiston järjestelmiin Orcid Connector -palvelun avulla. Yhdistettyäsi tunnisteesi näkyy se jatkossa mm. Oulun yliopisto tutkii (SoleCris) -palvelun profiilissasi. Tunnisteesi siirtyy myös Oulun yliopisto tutkii -tutkimustietojärjestelmään tallennettujen julkaisujesi mukana muihin kansallisiin järjestelmiin ja on tulevaisuudessa hyödynnettävissä esimerkiksi Suomen Akatemian hankeraportoinnin yhteydessä.

Luo ORCID-tunniste

Tunniste ratkaisee nimenvaihdoksiin, samannimisiin tutkijoihin tai nimien erilaisiin kirjoitusasuihin liittyviä sekaannuksia. ORCID-tunniste mahdollistaa myös tutkimustuotosten automaattisen linkittämisen toisiinsa ja vähentää siten tarvetta syöttää henkilö- ja julkaisutietoja moneen kertaan eri järjestelmiin. Maailmassa on tällä hetkellä jo yli 13 miljoonaa ORCID-tunnistetta. Useat tieteelliset kustantajat ja rahoittajat edellyttävät ORCID-tunnisteen käyttöä.

Varmista näkyvyytesi ja yhdistä ORCID-tutkijatunnisteesi yliopiston järjestelmiin oheisesta painikkeesta. Mikäli sinulla ei ole ORCID:a, voit luoda sen samalla.

 Create and connect your ORCID iD

Mikä on ORCID ja miksi käyttää sitä?

Kansainvälinen ORCID-tutkijatunniste (Open Researcher and Contributor ID) tarjoaa sinulle pysyvän ja yksilöivän digitaalisen tunnisteen. Se on numerosarja, joka erottaa sinut muista tutkijoista. ORCID-tunniste on maailmassa jo yli 13 miljoonalla tutkijalla. ORCID-tunniste:

  • ratkaisee nimenvaihdoksiin, samannimisiin tutkijoihin tai nimien erilaisiin kirjoitusasuihin liittyviä sekaannuksia
  • mahdollistaa myös tutkimustuotostesi automaattisen linkittämisen toisiinsa
  • vähentää ajan mittaan tarvetta syöttää henkilö- ja julkaisutietoja moneen kertaan eri järjestelmiin

Ohje ORCID-tunnisteen yhdistämiseen

ORCID Connector -palvelun avulla voit tuoda jo olemassa olevan ORCID-tunnisteen Oulun yliopiston järjestelmissä hyödynnettäväksi. Jos sinulla ei ole vielä tunnistetta, voit palvelun avulla ensin luoda tunnisteen ja tuoda sen samalla OY:n järjestelmiin. Alla on ohjeet molempiin tapauksiin.