Verkkonäyttelyitä

Oulun yliopistossa koostettuja verkkonäyttelyitä.

Huom! Verkkonäyttelyitä ei päivitetä enää, joten ne saattavat sisältää toimimattomia linkkejä.

Tutkijoiden Lappi

Neljättä kansainvälistä polaarivuotta vietettiin vuonna 2007-2008, jolloin tuli kuluneeksi 125 vuotta ensimmäisestä kansainvälisestä polaarivuodesta 1882-1883. Tämän merkkivuoden kunniaksi Oulun yliopiston kirjasto tuotti verkkonäyttelyn "Tutkijoiden Lappi", joka esittelee Oulun yliopiston kirjastossa säilytettävää valokuva-aineistoa ensimmäisen kansainvälisen polaarivuoden ajoilta sekä Kuolan Lappiin suuntautuneilta tutkimusmatkoilta vuosilta 1887 ja 1889. Valokuvien lisäksi näyttelyssä on runsaasti tutkimusmatkoihin liittyvää taustatietoa.

Verkkonäyttely toteutettiin Opetusministeriön myöntämän Tietohuollon erityisavustuksen turvin.

Siirry Tutkijoiden Lappi -verkkonäyttelyyn

Viivi Lönn, arkkitehti

Oulun yliopiston arkkitehtuurin osaston arkkitehtuurin historian laboratorio ja Oulun yliopiston kirjasto ovat opetusministeriön rahoittamana yhteistyöprojektina tehneet merkittävän kulttuuriteon kokoamalla arkkitehti Wivi Lönnin elämäntyön kaikkien hyödynnettäväksi digitaaliseksi aineistoksi.

Wivi Lönn (1872-1966) oli ensimmäinen suomalainen oman arkkitehtitoimiston perustanut nainen. Hän opiskeli arkkitehdiksi 1890-luvulla, aikana jolloin naisia hyväksyttiin rakennusalan kouluihin ainoastaan poikkeusluvalla. Lönn oli tuottelias ja innovatiivinen arkkitehti, mutta hänen uraansa ja töihinsä kohdistettu mielenkiinto on jäänyt usein aikakauden miespuolisten mestareiden varjoon. Viime vuosikymmeninä Wivi Lönniä on alettu arvostaa yhä enemmän merkittävänä suomalaisena arkkitehtina sekä uranuurtajana, joka loi pohjaa koko naisarkkitehtikunnan syntyyn Suomessa. Hänen kunniakseen perustettiin Suomen naisarkkitehtien yhdistys Architecta vuonna 1942 ja hänelle myönnettiin professorin arvo vuonna 1959.

Siirry Viivi Lönn, arkkitehti -verkkonäyttelyyn.

Neitsyt Maria emonen - pyhä äiti armollinen

Näyttely tehtiin alunperin Snellmanian kirjastossa, jossa se oli esillä 1.12.2000-31.1.2001. Näyttely esittelee Neitsyt Mariaa kolmen kirkkokunnan ja kansanperinteen traditiossa.

Siirry Neitsyt Maria emonen - pyhä äiti armollinen -verkkonäyttelyyn.