Oulun yliopiston LUMA-keskus

Oulun yliopiston LUMA-keskus on osa LUMA-keskus Suomi -verkostoa. LUMA-keskukset tukevat ja edistävät luonnontieteiden, ympäristöopin, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

Ajankohtaista

LUMA-kehittämisyhteisöön liittyi mukaan lisää kouluja ja päiväkoteja

Kevään 2022 täydennyshaussa LUMA-kehittämisyhteisöksi haki 27 koulua ja päiväkotia. Kaikki hakijat hyväksyttiin mukaan, ja uudet yhteisöt tulevat mukaan syksyllä 2021 käynnistettyihin teemaryhmiin.

Lue lisää LUMA-kehittämisyhteisön toiminnasta LUMA-keskus Suomen verkkosivuilta.
 

LUMATIKKA-ohjelman matematiikan opetuksen teemanumero

LUMAT-julkaisusarjassa on julkaistu LUMATIKKA-ohjelman matematiikan opetuksen teemanumero. Teemanumerossa esitellään mm. toiminnallisia näkökulmia varhaismatemaattisten taitojen opetukseen. Käsiteltävinä ovat myös algoritmit yläkoulussa, matematiikan ja musiikin yhdistäminen opetuksessa sekä itsearvioinnin toteuttaminen alkuopetuksessa ja lukiossa. Teemanumero on vapaasti luettavissa verkossa.

Tapahtumia ja toimintaa

Oulun yliopiston LUMA-keskus on mukana järjestämässä LUMA-aineisiin liittyvää toimintaa päiväkoti- ja koululaisryhmille, opettajien täydennyskoulutusta ja lasten ja nuorten harrastustoimintaa erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Meihin kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi, jos haluat vierailla ryhmäsi kanssa Oulun yliopistolla ja mietit teille sopivaa LUMA-aineisiin liittyvää vierailuohjelmaa. Olemme myös mukana monissa tapahtumissa ja toimintamuodoissa, joista löydät esimerkkejä tältä sivulta. Olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos mikä tahansa LUMA-toiminnan muoto kiinnostaa sinua ja haluat lisätietoja! 

Lainaa toiminnallisen oppimisen välineitä

Oulun yliopiston LUMA-keskuksesta voit lainata toiminnallisen oppimisen välineitä erityisesti varhaiskasvatukseen sekä esi- ja alkuopetukseen. Välineet on koottu paketeiksi, ja voit tarpeen mukaan lainata joko koko paketin tai vain osan paketista. Pakettien sisällöt on kuvattu alla. Kun haluat lainata välineitä tai tietää niistä lisää, ota yhteyttä Kati Kyllöseen (kati.kyllonen@oulu.fi).

Osallistu täydennyskoulutuksiin

LUMA-aineisiin liittyvää täydennyskoulutusta opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle järjestävät Suomessa useat tahot. LUMA-keskus Suomen järjestäminä ovat syksyllä 2022 tarjolla opetushallituksen rahoittamat LUMATIKKA- ja LUMAn lumoa -verkkokoulutukset. Tervetuloa maksuttomille verkkokursseille!

Lue lisää Oulun yliopiston LUMA-keskuksesta

Lue lisää LUMA-keskus Suomi -verkostosta

LUMA-keskus Suomi on 11 yliopiston tiedekasvatukseen keskittyvä verkosto. Verkoston tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria LUMA-aineiden (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia) opiskeluun ja harrastamiseen uusimman tiede- ja teknologiakasvatuksen avulla. Lisäksi verkosto tukee opettajien elinikäistä oppimista varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin koko Suomessa sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.

Lue lisää Oulun yliopiston muusta oppilaitosyhteistyöstä ja tiedekasvatustoiminnasta

Oulun yliopisto tekee oppilaitosyhteistyötä ja tiedekasvatusta myös muilla kuin LUMA-aloilla.