Oulun yliopiston LUMA-keskus

Oulun yliopiston LUMA-keskus on osa LUMA-keskus Suomi -verkostoa. LUMA-keskukset tukevat ja edistävät luonnontieteiden, ympäristöopin, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

Ajankohtaista

LUMA-päivät 13.-15.6.2023 Nurmeksessa!

Kesällä 2023 LUMA-päivät ottavat uuden muodon, kun ne Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen luotsaamana yhdistävät voimansa Suomen suurimman ulkona oppimisen tapahtuman, ULOS-UT-OUT 2023, kanssa. Kolmipäiväinen tapahtuma sisältää luentojen ja työpajojen lisäksi iltaohjelmaa, musiikkia, retkiä ja saunomista. Tapahtuman early bird -hinnat ovat voimassa maaliskuun loppuun asti. Lue lisää LUMA-keskus Suomen verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan ennen kuin liput myydään loppuun!

LUMATIKKA-kurssit itseopiskeluversioina

LUMATIKKA-hanke päättyi vuoden 2022 lopussa, mutta LUMATIKKA-verkkokurssit ovat tammikuusta 2023 alkaen tarjolla itseopiskeluversioina DigiCampus-oppimisympäristössä. Lisätietoa kursseista löydät LUMATIKAn verkkosivuilta.

LUMAT-julkaisusarjassa julkaistu LUMATIKKA-ohjelman matematiikan opetuksen teemanumero on edelleen vapaasti luettavissa verkossa.

Tapahtumia ja toimintaa

Oulun yliopiston LUMA-keskus on mukana järjestämässä LUMA-aineisiin liittyvää toimintaa päiväkoti- ja koululaisryhmille, opettajien täydennyskoulutusta ja lasten ja nuorten harrastustoimintaa erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Meihin kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi, jos haluat vierailla ryhmäsi kanssa Oulun yliopistolla ja mietit teille sopivaa LUMA-aineisiin liittyvää vierailuohjelmaa. Olemme myös mukana monissa tapahtumissa ja toimintamuodoissa, joista löydät esimerkkejä tältä sivulta. Olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos mikä tahansa LUMA-toiminnan muoto kiinnostaa sinua ja haluat lisätietoja! 

Menneitä tapahtumia

Lainaa toiminnallisen oppimisen välineitä

Oulun yliopiston LUMA-keskuksesta voit lainata toiminnallisen oppimisen välineitä erityisesti varhaiskasvatukseen sekä esiopetukseen ja alakouluun. Välineet on koottu paketeiksi, ja voit tarpeen mukaan lainata joko koko paketin tai vain osan paketista. Pakettien sisällöt on kuvattu alla. Lainattavissa on myös jonkin verran paketteihin kuulumattomia tarvikkeita, joista on kerrottu alla kohdassa "Muuta lainattavaa välineistöä".

Kun haluat lainata välineitä tai tietää niistä lisää, ota yhteyttä Kati Kyllöseen (kati.kyllonen@oulu.fi).

Osallistu täydennyskoulutuksiin

LUMA-aineisiin liittyvää täydennyskoulutusta opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle järjestävät Suomessa useat tahot. LUMA-keskus Suomen järjestämänä on keväällä 2023 tarjolla opetushallituksen rahoittama LUMAn lumoa -verkkokoulutus. LUMATIKKA-verkkokurssit ovat tarjolla itseopiskeluversioina DigiCampus-oppimisympäristössä. Tervetuloa maksuttomille verkkokursseille!

Lue lisää Oulun yliopiston LUMA-keskuksesta

Lue lisää LUMA-keskus Suomi -verkostosta

LUMA-keskus Suomi on 11 yliopiston tiedekasvatukseen keskittyvä verkosto. Verkoston tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria LUMA-aineiden (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia) opiskeluun ja harrastamiseen uusimman tiede- ja teknologiakasvatuksen avulla. Lisäksi verkosto tukee opettajien elinikäistä oppimista varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin koko Suomessa sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.

Lue lisää Oulun yliopiston muusta oppilaitosyhteistyöstä ja tiedekasvatustoiminnasta

Oulun yliopisto tekee oppilaitosyhteistyötä ja tiedekasvatusta myös muilla kuin LUMA-aloilla.