Oulun yliopiston LUMA-keskus

Oulun yliopiston LUMA-keskus on osa LUMA-keskus Suomi -verkostoa. LUMA-keskukset tukevat ja edistävät luonnontieteiden, ympäristöopin, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

Ajankohtaista

Tervetuloa LUMATIKKA+ -koulutukseen!

Suosittu LUMATIKKA-täydennyskoulutus tekee paluun helmikuussa 2024 uudistetun LUMATIKKA+ -ohjelman muodossa! LUMATIKKA+ antaa opettajalle valmiuksia matematiikan opetuksen kehittämiseen erityisesti monipuolisen arvioinnin sekä eri ikäisten ja tasoisten oppijoiden tukemisen näkökulmista.

Kevään verkkokurssit alkavat 12.2.2024, ja niille pääsee rekisteröitymään 17.1. lähtien. Tutustu koulutuksen sisältöihin ja aikatauluihin tarkemmin Lumatikan kotisivujen uutisjutusta ja varmista paikkasi kevään kursseilta.

Hae koulullesi LUMA/STEAM-sertifikaatti

Peruskouluille suunnattu LUMA/STEAM-sertifikaatti antaa koululle mahdollisuuden tarkastella systemaattisesti toimintakulttuuriaan ja kehittää sitä haluamalleen tasolle. Sertifikaatin arvioitavat osa-alueet (pedagogiikka, osaaminen, oppimisympäristöt, verkostot ja johtaminen) perustuvat Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (2014). Lue lisää sertifikaatista ja hae koulullesi sertifikaatti 15.4.2024 mennessä LUMA-keskus Suomen verkkosivuilla, joille pääset tästä linkistä.

Tapahtumia ja toimintaa

Oulun yliopiston LUMA-keskus on mukana järjestämässä LUMA-aineisiin liittyvää toimintaa päiväkoti- ja koululaisryhmille, opettajien täydennyskoulutusta ja lasten ja nuorten harrastustoimintaa erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Meihin kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi, jos haluat vierailla ryhmäsi kanssa Oulun yliopistolla ja mietit teille sopivaa LUMA-aineisiin liittyvää vierailuohjelmaa. Olemme myös mukana monissa tapahtumissa ja toimintamuodoissa, joista löydät esimerkkejä tältä sivulta. Olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos mikä tahansa LUMA-toiminnan muoto kiinnostaa sinua ja haluat lisätietoja!

Menneitä tapahtumia

Lainaa toiminnallisen oppimisen välineitä

Oulun yliopiston LUMA-keskuksesta voit lainata toiminnallisen oppimisen välineitä erityisesti varhaiskasvatukseen sekä esiopetukseen ja alakouluun. Välineet on koottu paketeiksi, ja voit tarpeen mukaan lainata joko koko paketin tai vain osan paketista. Pakettien sisällöt on kuvattu alla. Lainattavissa on myös jonkin verran paketteihin kuulumattomia tarvikkeita, joista on kerrottu alla kohdassa "Muuta lainattavaa välineistöä".

Kun haluat lainata välineitä tai tietää niistä lisää, ota yhteyttä Kati Kyllöseen (kati.kyllonen@oulu.fi).

Osallistu täydennyskoulutuksiin

LUMA-aineisiin liittyvää täydennyskoulutusta opetus- ja kasvatusalan henkilöstölle järjestävät Suomessa useat tahot. LUMA-keskus Suomen järjestämänä on keväällä 2024 tarjolla opetushallituksen rahoittama LUMATIKKA+ -koulutus. Matkalla tiedelähettilääksi -verkkokurssi löytyy kaikille avoimelta DigiCampus-verkkoalustalta, jossa on edelleen tarjolla myös vuonna 2023 toteutettu LUMAn lumoa -täydennyskoulutus. Tervetuloa maksuttomille kursseille!

Lue lisää Oulun yliopiston LUMA-keskuksesta

Lue lisää LUMA-keskus Suomi -verkostosta

LUMA-keskus Suomi on 11 yliopiston tiedekasvatukseen keskittyvä verkosto. Verkoston tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria LUMA-aineiden (matematiikka, ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia) opiskeluun ja harrastamiseen uusimman tiede- ja teknologiakasvatuksen avulla. Lisäksi verkosto tukee opettajien elinikäistä oppimista varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin koko Suomessa sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.

Lue lisää Oulun yliopiston muusta oppilaitosyhteistyöstä ja tiedekasvatustoiminnasta

Oulun yliopisto tekee oppilaitosyhteistyötä ja tiedekasvatusta myös muilla kuin LUMA-aloilla.