Giellagas-instituhta nákkosgirjjit

Giellagas-instituutin väitöskirjat                      Doctoral theses of the Giellagas Institute

Nákkosgirjjit / Väitöskirjat / Doctoral theses

Magga, Sigga-Marja (2018) Saamelainen käsityö yhtenäisyyden rakentajana : duodjin normit ja brändit. Acta Universitatis Ouluensis. Oulu. Full text.

Valtonen, Taarna (2014) Mielen laaksot. Mïelen vuemieh. Miela vuomit. Mielâ vyemeh. Miõl vue´m. Neljän saamen kielen paikannimien rakenne, sanasto ja rinnakkaisnimet vähemmistö–enemmistö-suhteiden kuvastajina. 2014. Suomalais-ugrilaisen seuran toimituksia 271. 540s. Abstract.

Ijäs, Johanna Johansen (2011) Davvisámegiela finihtta vearbahámiid sojahanvuogádaga oc̆c̆odeapmi vuollel golmmajahkásas̆ máná gielas. Kárás̆johka. Monografiaväitöskirja. 222. Full text.

Jomppanen, Marjatta (2010) Pohjoissaamen ja suomen perusinfinitiivi vertailussa leat ja olla-verbien yhteydessä.

Aikio, Ante (2009) The Saami Loanwords in Finnish and Karelian. (unprinted)

Ylikoski, Jussi (2009) Non-finites in North Saami. Suomalais-Ugrilaisen Seuran toimituksia 257. Helsinki.

Rautio Helander, Kaisa (2008) Namat dan nammii. Sámi báikenamaid dáruiduhttin Várjjaga guovllus Norgga uniovdnaáiggi loahpas. Sámi allaskuvla. Guovdageaidnu.

Olthuis, Marja-Liisa (2007) Inarinsaamen lajinnimet. Lintujen ja sienten kansannimitysten historiaa ja oppitekoisten uudisnimien muodostuksen metodiikkaa. Anarâškielâ servi ry. Ivalo.

Helander, Nils Øivind (2001) Ii das šat murrii iige báktái. Davvisámegiela illatiivvageavaheapmi. Sámi instituhtta. Guovdageaidnu.

Hirvonen, Vuokko (1999) Sámeeatnama jienat. Sápmelaš nissona bálggis girječállin. DAT. Guovdageaidnu.

Magga, Tuomas (1984) Duration in the Quantity of Bisyllabics in the Guovdageaidnu Dialect of North Lappish. Acta Universitatis Ouluensis. Oulu.

Last updated: 6.4.2021