Tutkijoiden yö - Kajaani

Perjantai, syyskuu 27, 2019

Tutkijoiden yö Kajaanissa järjestetään keskellä kaupunkia yhdessä Yritysten yön kanssa

Tapahtumapaikka on Kauppakadun ostoskeskus, Kauppapaikka 18. Osa keskustan kauppaliikkeistä on avoinna samana iltana aina klo 22 saakka, joten tapahtumassa ja keskustassa muutoinkin on liikkeellä runsaasti ihmisiä.

Kainuulaista tutkimusta esitellään Kauppapaikka 18 pääaulan lavalla tietoiskujen, hissipuheiden ja haastattelujen muodossa Yritysten yön ohjelman kanssa lomittain, sekä monipuolisesti näyttelypöydissä, joissa tutkijoiden kanssa voi jäädä keskustelemaan pidemmäksikin aikaa.

Kainuussa toimivista tutkimuslaitoksista tapahtumaan osallistuvat  Oulun yliopisto, VTT-MIKES, CSC ja Luonnonvarakeskus. Oulun yliopiston Kajaanin yksiköistä ovat mukana Mittaustekniikan yksikkö että Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA.

Tutkijoiden ja Yritysten Yö 27.9.2019

Kauppapaikka 18 ja lasten työpajat Pop Up Kajaanissa

KP 18 edessä Kauppakadun puolella Pörhön Autoliikkeen esittelyautoja, Mittalaitelaboratorion kala sekä Kivikylän myyntiauto

Kauppapaikka 18

17.00 – 20.00 Pekka Heikkisen Pop Up kahvila avoinna

17.00 – 20.00 Tutkijoiden Yön toimintapisteet KP18:ssa

MITY: Dronet vesinäytteenotossa ja kalarobotti kuivalla maalla, mittaukset jatkuvatoimisiksi ja minikokoon. Monenlaista hyvää puusta mm. kosmetiikkaan ja elintarvikkeisiin.

AIKOPA: Työelämä vaatii jatkuvaa osaamisen päivittämistä! Tilaisuudessa voit tutustua myös AIKOPAn koulutustarjontaan ja palveluihin.

LUKE: Luonnonvarakeskuksen tutkijat esittelevät ajankohtaisia tutkimusaiheitaan: luonnon hyvinvointivaikutuksia, marjanviljelyä, kiertotaloutta ja ravinteiden kierrätystä koskien. Tule katsomaan löytyykö luontoa kauppakeskuksesta!

VTT-MIKES: Voimanmittauskoneen pienoismalli ja Suomen aika - verratonta mittausvoimaa maailman pohjoisimpien mittastandardien haltijalta.

CSC: Tule oppimaan, miten suomalaista tiedettä tehdään Renforsin Rannan supertietokoneilla. CSC esittelee laskennallisia tieteellisiä läpimurtoja ja kertoo millaisia käytännössä ovat Suomen ja pian myös Euroopan tehokkaimmat supertietokoneet Kajaanissa

Toimintapisteissä löydät The Great Escape arvoituksia ja ne oikein ratkaisemalla klo 20 mennessä saat koodit, joilla voit avata ”salaisen” lippaan The Great Escapessa Yritysten Yönä klo 22 mennessä. Lippaasta saat arpalipukkeen, jolla voit voittaa lahjakortin The Great Escapeen itsellesi ja 2-3 ystävällesi.

LAVAOHJELMA

18.00 Tervetuloa Tutkijoiden Yöhön

Kajaani Dance -esityksiä

18.15 Tutkijoiden Yö esittäytyy

1) Tapahtuman esittely, tutkijan arkea haastatteluna

2) Puurakentaminen tekee hyvää kainuulaisten liiketoiminnalle, mielelle ja kenties terveydellekin, haastattelijana tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen, haastateltavana toimitusjohtaja Seppo Romppainen, Hirsitaloteollisuus ry

3) Professoriksi Kainuuseen – sehän vasta hyvejää, biojalostuksen professori Mika Ruusunen

Tarvittaessa tauko

19.00 Syystrendit – muotinäytös

19.45 Tutkijoiden Yö esittäytyy

4) Jos voit mitata, voit varoakin – tavoitteena jatkuvatoiminen sulfaatin mittaus, tutkimuspäällikkö Jarkko Räty

5) Uutta osaamista ja tietoa yrityksille suoraan tutkijoilta, kehittämispäällikkö Jouko Käsmä

20.00 Kajaani Dance -esityksiä

Lasten työpajat Pop Up Kajaanissa klo 17.00-19.30

Sattumarunoilua – nonstop

Tarinankerrontaa – nonstop

Sateenkaaren väreissä – nonstop

Tutkijan työpäivä – työpajat 20 min välein (klo 17.00, 17.20, 17.40, 18.00, 18.20, 18.40 ja 19.00)

Tanssityöpaja – Kajaani Dance (klo 17.00, 18.20 ja 19.00)

Paikalla kaksi lastenohjaajaa avustamassa työpajoihin ohjaamisessa.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti

Kauppapaikka 18, Kauppakatu, Kajaani.

Takaisin tapahtumiin

Viimeksi päivitetty: 19.9.2019