Haluan opiskella biokemiaa

Biokemia

Biokemia, Biokemian tutkinto-ohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)

Biokemian opiskelu auttaa ymmärtämään biomolekyylien ja solun monimutkaisen molekyylien verkoston osuutta ja toimintaa ihmisten terveyteen liittyvissä haasteissa tai biotekniikan sovelluksissa, kuten esimerkiksi sairastumisriskin arvioinnissa, lääkekehityksessä tai tutkimustiedon muussa jalostamisessa keksinnöiksi tai uusiksi tuotteiksi.

  • Käytössäsi on biokemian tuorein tutkimustieto.
  • Opit laboratoriotyöskentelyn uusimmat menetelmät ja tekniikat.
  • Saat ammatillisen kielitaidon ja erinomaiset kansainväliset verkostot jo opiskeluaikana.

Edistä terveyttä ja kestävää kehitystä

Biokemian osaaminen auttaa ymmärtämään ihmisten terveyteen liittyviä haasteita ja löytämään niihin sopivia ratkaisuja. Voit kehittää diagnostiikkatuotteita ja edistää kykyämme parantaa sairauksia.

Opinnot ohjaavat kohti terveempää tulevaisuutta

Biokemistinä pääset selvittämään molekyylien ja solujen rakennetta ja toimintaa. Perustietoa soveltamalla tai biotekniikan avulla parannamme kykyämme diagnosoida ja hoitaa sairauksia.

Biokemian opinnoissa pääset hyödyntämään sekä luonnontieteen että lääketieteen osaamista. Opinnot sisältävät paljon laboratorioharjoituskursseja, ja voit valita sivuaineopintoja vapaasti esimerkiksi tietotekniikasta, prosessitekniikasta tai markkinoinnista. Voit valita opintojesi suuntaukseksi molekyylilääketieteen tai proteiinitieteen ja bioteknologian.

 

 

36

aloituspaikkaa

 

12 kk

käytännön työtä laboratoriossa

 

57 %

työllistynyt yliopistoon

 

Kansainväliset ammatilliset valmiudet sekä monipuolisia urapolkuja

Kansainväliset opintosi perustuvat viimeisimpään tieteelliseen tutkimukseen. Opit tekemään tieteeseen perustuvia valintoja sekä hallitsemaan uusimmat laboratoriotyöskentelyn menetelmät ja tekniikat. Kartutat myös ammatillista kielitaitoasi ja rakennat kansainvälistä verkostoasi. Maisterivaiheen harjoittelujaksolla ja pro gradu -työssä pääset osallistumaan tutkimustyöhön.

Valmistuttuasi sinulla on loistavat edellytykset jatkaa tieteellistä uraa yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkijana. Biokemistejä toimii myös yritysmaailmassa esimerkiksi tuotekehitys-, analyysi-, laadunvalvonta-, patentti- ja markkinointitehtävissä lääke-, elintarvike- ja bioteollisuudessa.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • tutkija
  • biokemisti
  • kemisti
  • tuotespesialisti
  • kliinisen tutkimuksen assistentti
  • patenttiasiamies

 

 

Kiinnostuitko biokemiasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa