Haluan opiskella erityispedagogiikkaa

Erityispedagogiikka

Erityispedagogiikka, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma, kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)
 

Erityispedagogiikkaa tarvitaan, kun oppiminen on haasteellista. On sekä yksilön että koko yhteiskunnan kannalta tärkeää, että lasten ja nuorten oppimista voidaan tukea heti, kun vaikeuksia ilmenee. Erityispedagogiikassa ollaan tämän tärkeän aiheen keskiössä.

Opiskelemalla erityispedagogiikkaa pääaineena

  • Saat laaja-alaisen erityisopettajan kelpoisuuden.
  • Perehdyt monipuolisesti lapsen kehitykseen ja oppimiseen sekä lapsen kehityksen ja oppimisen tukemiseen. 
  • Pääset tutustumaan laajasti erityispedagogiikan työkenttään erityisesti harjoittelussa.

Yksilöllistä ja edistyksellistä erityisopetusta

Erityisopetuksen ammattilaiset tukevat lasten oppimista yksilöllisesti ja yhä varhaisemmassa vaiheessa. Oulun yliopistolla erityispedagogiikassa käynnissä olevat tutkimushankkeet porautuvat muun muassa oppimisvaikeuksien tunnistamiseen, erityisopettajan työnkuvaan ja yhteisopettajuuteen.

Huomio kehityksen tukemisessa

Erityispedagogiikassa huomio kiinnittyy erityisesti lapsen kehitykseen ja sen tukemiseen. Alan ammattilaisena opit tunnistamaan kehityksen ja oppimisen edellytyksiä ja niissä ilmeneviä haasteita sekä suunnittelemaan opetusta erityispedagogiikan näkökulmasta.

Pääset myös syventymään ammattilaisten yhteistyöhön sekä kodin ja yhteiskunnan osuuteen lapsen kehityksessä. Erityispedagogiikan, kuten muidenkin kasvatusalojen koulutusten, keskiössä on erityisesti ihmisen kasvu ja oppiminen.

Opintoihin kuuluu sekä erityispedagogiikan että kasvatustieteen opintoja, jotka sisältävät erityisopettajaopintoja ja opettajan pedagogisia opintoja. Ne sisältävät myös useita ohjattuja harjoittelujaksoja, jotka järjestetään Oulun yliopiston harjoittelukouluissa sekä muissa kouluissa, päiväkodeissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja vammaisjärjestöissä. Erityispedagogiikan kenttään pääset tutustumaan myös vierailujen kautta.

 

 

20

aloituspaikkaa

 

vain 1 %

työttömänä

 

83 %

työllistynyt kunnalle tai kuntayhtymään

 

Laaja kelpoisuus erityispedagogiikan alan tehtäviin

Saat opinnot suoritettuasi laaja-alaisen erityisopettajan kelpoisuuden. Opinnot antavat sinulle mahdollisuudet suuntautua myös kehitystyöhön, koulutusaloille sekä hallintotöihin, joissa tarvitaan erityispedagogiikan osaamista.

Valmistuttuasi ammattinimikkeesi voi sivuaineesta riippuen olla esimerkiksi:

  • erityisopettaja
  • erityisluokanopettaja
  • koulutussuunnittelija
  • kouluttaja
  • varhaiskasvatuksen erityisopettaja

 

 

Kiinnostuitko erityispedagogiikasta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa