Erityispedagogiikka

Erityispedagogiikka, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma, kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)
 

Vain muutamassa vuosikymmenessä oppimista hankaloittavia poikkeavuuksia on alettu ymmärtää entistä paremmin. Sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta on tärkeää ja inhimillistä, että lasten ja nuorten oppimista voidaan tukea, olivatpa heidän lähtökohtansa mitkä tahansa. Erityispedagogiikassa ollaan tämän tärkeän aiheen keskiössä.

  • Saat laaja-alaisen erityisopettajan kelpoisuuden.
  • Perehdyt monipuolisesti lapsen kehitykseen, oppimiseen ja niiden tukemiseen.
  • Harjoitteluissa pääset tutustumaan laajasti erityispedagogiikan työkenttään.

Yksilöllistä ja edistyksellistä erityisopetusta

Erityisopetuksen ammattilaiset löytävät vuosi vuodelta tapoja tukea lasten oppimista yhä yksilöllisemmin ja yhä varhaisemmassa vaiheessa. Oulun yliopistolla erityispedagogiikassa käynnissä olevat tutkimushankkeet porautuvat muun muassa lukivaikeuksien tunnistamiseen, maahanmuuttajien koulutukseen ja yhteisopettajuuteen.

Huomio kehityksen poikkeavuuksissa

Erityispedagogiikassa huomio kiinnittyy erityisesti lapsen kehitykseen ja sen poikkeavuuksiin. Alan ammattilaisena opit tunnistamaan kehityksen ja oppimisen edellytykset sekä suunnittelemaan opetusta erityispedagogiikan näkökulmasta. 

Pääset myös syventymään kodin ja yhteiskunnan osuuteen lapsen kehityksessä. Kasvatusalan koulutuksen keskiössä on yleisestikin ihminen ja erityisesti ihmisen kasvu ja oppiminen.

Opintoihin kuuluu sekä erityispedagogiikan että kasvatustieteen opintoja, jotka sisältävät erityisopettajaopintoja ja opettajan pedagogisia opintoja. Ne sisältävät myös useita ohjattuja harjoitteluita, jotka järjestetään Oulun yliopiston harjoittelukouluissa sekä muissa kouluissa, päiväkodeissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja vammaisjärjestöissä. Erityispedagogiikan kenttään pääset tutustumaan myös vierailujen kautta.

 

 

20

aloituspaikkaa

 

vain 1 %

työttömänä

 

83 %

työllistynyt kunnalle tai kuntayhtymään

 

Laaja kelpoisuus erityispedagogiikan alan tehtäviin

Saat opinnot suoritettuasi laaja-alaisen erityisopettajan kelpoisuuden. Opinnot antavat sinulle mahdollisuudet suuntautua myös kehitys-, koulutus- ja hallintotöihin aloille, joissa tarvitaan erityispedagogiikan osaamista.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • erityisopettaja
  • erityisluokanopettaja
  • koulutussuunnittelija
  • kouluttaja
  • varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

Suositeltavia lukioaineita ovat:

  • psykologia
  • äidinkieli.

 

Hae meille opiskelemaan erityispedagogiikkaa:

Lue lisää ja hae