Haluan opiskella matemaattisten aineiden opettajaksi

Matemaattisten aineiden opettaja

Matemaattisten aineiden opettaja, Matemaattisten ja fysikaalisten tieteiden tutkinto-ohjelma, luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 v + 2 v)
 

Matemaattisten aineiden opettajan opinnoissa yhdistyvät syvällinen matemaattisten aineiden osaaminen sekä monipuolinen pedagoginen tietämys. Aineenopettaja on sekä oman tieteenalansa että oppimisen ja opettamisen asiantuntija.

  • Saat tiedot ja taidot havainnollistaa matematiikan ja fysiikan ilmiöitä ja käsitteitä sekä ohjata näiden oppimista.
  • Opit kehittämään uusia oppimismateriaaleja ja -menetelmiä luonnontieteellisiin aineisiin.
  • Pätevöidyt opetuksen ammattilaiseksi tulevaisuuden kouluun.

Matemaattisten aineiden opettajaksi Oulussa

Oulussa opiskelet todella monitieteisessä yliopistossa, joten voit matematiikan ja fysiikan lisäksi opiskella esimerkiksi kemiaa ja tietotekniikkaa ja siten räätälöidä osaamistasi haluamaasi suuntaan.

Kasva luonnontieteiden ja opettamisen asiantuntijaksi

Aineenopettajan opinnoissa pääset yhdistämään asiaosaamisen monipuoliseen pedagogiseen tietämykseen. Matemaattisten aineiden opettajana voit erikoistua matematiikkaan tai fysiikkaan. 

Erikoistuessasi fysiikkaan saat pätevyyden myös matematiikan opettamiseen. Jos erikoistut matematiikkaan, voi toinen opetettava aineesi olla myös kemia tai tietotekniikka. Voit pätevöityä myös useamman aineen opettajaksi esimerkiksi kesäopinnoilla tai täydentämällä tutkintoasi valmistumisen jälkeen.

 

 

25

aloituspaikkaa

 

2

pääainevaihtoehtoa: matematiikka tai fysiikka

 

60 op

pedagogisia opintoja

 

Monipuolisia taitoja tulevaisuuden koulujen tarpeisiin

Tutkinto-ohjelma takaa sinulle tiedot ja taidot havainnollistaa matematiikan ja fysiikan ilmiöitä ja käsitteitä sekä ohjata näiden oppimista. Saat tietoa nykyaikaisista oppimiskäsityksistä ja opetusmetodeista. Lisäksi pääset perehtymään erityisesti matematiikan ja fysiikan opetukseen liittyviin kysymyksiin, tuottamaan nykyaikaisia oppimismateriaaleja ja harjoittelemaan taitoja todellisissa oppimistilanteissa.

Valmistuttuasi voit työllistyä perusasteen, lukion tai muun oppilaitoksen matemaattisten aineiden opettajaksi. Aineenopettajana voit työllistyä myös muihin koulutussektorin tehtäviin, kuten suunnittelijaksi tai asiantuntijaksi opetushallintoon.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

  • matemaattisten aineiden opettaja
  • koulutussuunnittelija
  • tutkija
  • asiantuntija
  • kouluttaja.

 

Kiinnostuitko matemaattisten aineiden opettajakoulutuksesta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa