Tervetuloa opiskelijan Ouluun

Oulun kaupunki on yli 200 000 ihmisen koti ja Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulu on hyvin saavutettavissa eri puolilta Suomea sekä junalla että lentäen. Oulussa opiskelee yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa yhteensä noin 20 000 opiskelijaa, ja kaupungissa on Suomen edullisin opiskelija-asuminen.

Kaupungista löydät tarjontaa kaupoista ravintoloihin ja harrastuksiin, olipa sitten kyse ruuasta, konserteista, kuntosaleista, luistelukentistä, leffoista tai vaikkapa laskuvarjohyppäämisestä. Oulun kulttuurielämä ja liikuntamahdollisuudet ovat monipuolisia. Esimerkiksi musiikkitapahtumia löytyy joka makuun klassisesta rock-festivaaleihin. Opiskelijakortilla saat alennuksia lukuisista paikoista, kuten kaupoista, apteekeista, ravintoloista, parturi-kampaamoista ja teattereista.

Kaupungin keskustassa voit yhtä lailla juhlia yökerhossa kuin kalastaa joella, ja hiihto- ja lenkkipolut löytyvät läheltä. Myös oululainen pyörätieverkko on erinomainen. Lisäksi linja-autoja kulkee tiuhaan tahtiin pääkampukselle Linnanmaalle sekä Kontinkankaalle. Linnanmaan kampus on Pohjoismaiden suurin sisäkampus.

Miksi opiskelemaan Ouluun?

Monelta osin Oulun yliopiston ansiosta Oulu on kasvanut houkuttelevia työpaikkoja tarjoavaksi yli 200 000 asukkaan ja yli 20 000 korkeakouluopiskelijan keskukseksi. Oulu on myös kansainvälisesti merkittävä startup-keskittymä.

Oululaistuneiden opiskelijoiden ajatuksia
Joka vuosi tuhannet opiskelijat löytävät oman unelmansa Oulusta. Opintojen ohella pääset osaksi mielenkiintoista ja monimuotoista yhteisöä sekä aktiivista opiskelijaelämää. Liity joukkoon!
20.11.2017

Oulu on ainutlaatuinen

Kun venäläinen Sergei Kopytin tuli opiskelemaan Ouluun, hän ajatteli jo silloin, että voisi opintojen jälkeen hyvin jäädä.
24.11.2017

Koti kolmessakymmenessäkolmessa neliössä

Opiskelijakämppä on väliaikainen koti, mutta sen voi silti sisustaa omannäköisekseen. Tuunaamalla saa toteutettua pienen budjetin sisustusideoita.
21.2.2018

Uuden ajan opiskelijaboksi on yhteisöllinen

Miltä kuulostaisi opiskelijaboksi komealla näkymällä yli kaupungin? Entäpä reilun kokoinen kerrosparveke ja yhteiskäytössä oleva hulppea saunaosasto?
13.2.2018

Laskettelu on sosiaalinen laji

Ystävällinen Kaunohiihtoseura on nimensä veroinen hyvän fiiliksen ja yhdessä tekemisen yhdistys.
Hyvä tietää Oulusta
Opiskelijan palvelut Oulussa
Opiskelijan tukena ovat kattavat asumisen, liikunnan ja terveydenhuollon palvelut. Keskity nauttimaan opinnoista, kun arki rullaa mutkattomasti.

Arktista inspiraatiota

Oulun yliopisto sijaitsee ihmiskunnan uuden kasvusuunnan, arktisen alueen äärellä. Pohjoisen vaativat olosuhteet ovat aina kannustaneet ihmisiä kekseliäisyyteen. Moni maailman muuttanut keksintö on täältä lähtöisin. Oulun yliopistossa tehdään tiedettä arktisella asenteella.