Tervetuloa opiskelijan Ouluun

Oulun kaupunki on yli 200 000 ihmisen koti ja Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulu on hyvin saavutettavissa eri puolilta Suomea sekä junalla että lentäen. Oulussa opiskelee yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa yhteensä noin 20 000 opiskelijaa, ja kaupungissa on Suomen edullisin opiskelija-asuminen.

Kaupungista löydät tarjontaa kaupoista ravintoloihin ja harrastuksiin, olipa sitten kyse ruuasta, konserteista, kuntosaleista, luistelukentistä, leffoista tai vaikkapa laskuvarjohyppäämisestä. Oulun kulttuurielämä ja liikuntamahdollisuudet ovat monipuolisia. Esimerkiksi musiikkitapahtumia löytyy joka makuun klassisesta rock-festivaaleihin. Opiskelijakortilla saat alennuksia lukuisista paikoista, kuten kaupoista, apteekeista, ravintoloista, parturi-kampaamoista ja teattereista.

Kaupungin keskustassa voit yhtä lailla juhlia yökerhossa kuin kalastaa joella, ja hiihto- ja lenkkipolut löytyvät läheltä. Myös oululainen pyörätieverkko on erinomainen. Lisäksi linja-autoja kulkee tiuhaan tahtiin pääkampukselle Linnanmaalle sekä Kontinkankaalle. Linnanmaan kampus on Pohjoismaiden suurin sisäkampus.

Miksi opiskelemaan Ouluun?

Monelta osin Oulun yliopiston ansiosta Oulu on kasvanut houkuttelevia työpaikkoja tarjoavaksi yli 200 000 asukkaan ja yli 20 000 korkeakouluopiskelijan keskukseksi. Oulu on myös kansainvälisesti merkittävä startup-keskittymä.