Tervetuloa opiskelijan Ouluun

Suomen viidenneksi suurimpana kaupunkina Oulu tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia yli 20 000 opiskelijalle. Oulussa onkin vilkas opiskelijaelämä, ja Suomen edullisin opiskelija-asuminen. Kaupungin keskustassa voi yhtä lailla juhlia yökerhossa kuin kalastaa joella. Myös hiihto- ja lenkkipolut löytyvät läheltä, ja Oulun pyörätieverkko kattaa koko kaupungin.

Koulutuksen lisäksi Oulusta löytyy monen kirjavaa vapaa-ajan tarjontaa, olipa sitten kyse ruuasta, festareista, kuntosaleista, luistelukentistä, leffoista tai vaikkapa laskuvarjohyppäämisestä. Lisäksi opiskelijakortilla saa alennuksia kaupoista, apteekeista, ravintoloista, parturi-kampaamoista ja teattereista.

Miksi opiskelemaan Ouluun?

Monelta osin Oulun yliopiston ansiosta Oulu on kasvanut houkuttelevia työpaikkoja tarjoavaksi yli 200 000 asukkaan ja yli 20 000 korkeakouluopiskelijan keskukseksi. Oulu on myös kansainvälisesti merkittävä startup-keskittymä.

Opiskelijoiden ajatuksia Oulusta
Joka vuosi tuhannet opiskelijat löytävät oman unelmansa Oulusta. Opintojen ohella Oulussa pääsee osaksi mielenkiintoista yhteisöä ja aktiivista opiskelijaelämää.
20.11.2017

Oulu on ainutlaatuinen

Kun Learning, Education and Technology -maisteriohjelmassa opiskeleva Sergei Kopytin tuli Ouluun, hän ajatteli jo silloin, että voisi opintojen jälkeen hyvin jäädä. Hän kotiutui heti Ouluun.
24.11.2017

Koti kolmessakymmenessäkolmessa neliössä

Opiskelijakämpän voi sisustaa omannäköisekseen. Tuunaamalla saa toteutettua pienen budjetin sisustusideoita. Kemiaa opiskelevan Sanja-Maria Ollin kaksion sisustuksen tehostevärinä toistuu punainen.
21.2.2018

Uuden ajan opiskelijaboksi on yhteisöllinen

Uutta opiskelija-asumista suunnitellut arkkitehti Antti Karsikas muistelee lämmöllä omaa opiskelijaboksiaan. Opiskeluaika on asumisenkin näkökulmasta erityistä aikaa.
13.2.2018

Laskettelu on sosiaalinen laji

Ystävällinen Kaunohiihtoseura on nimensä veroinen hyvän fiiliksen ja yhdessä tekemisen yhdistys. Seura on avoin kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille ja sen Alppireissut ovat aina suosittuja.
Hyvä tietää Oulusta
Opiskelijan palvelut Oulussa
Opiskelijan tukena ovat kattavat asumisen, liikunnan ja terveydenhuollon palvelut. Keskity nauttimaan opinnoista, kun arki rullaa mutkattomasti.

Arktista inspiraatiota

Oulun yliopisto sijaitsee ihmiskunnan uuden kasvusuunnan, arktisen alueen äärellä. Pohjoisen vaativat olosuhteet ovat aina kannustaneet ihmisiä kekseliäisyyteen. Moni maailman muuttanut keksintö on täältä lähtöisin. Oulun yliopistossa tehdään tiedettä arktisella asenteella.