Haluan opiskella varhaiskasvatusta

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma, kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)

Lapsen oppimisen on joskus katsottu alkavan kouluikäisenä, mutta nykyään ymmärretään, että pohja kaikelle oppimiselle rakennetaan varhaislapsuudessa ennen kouluikää. Varhaiskasvatuksen asiantuntijat luovat tärkeän perustan ihmisen elinikäiselle oppimiselle. Varhaiskasvatuksen opettajista on pulaa koko Suomessa, joten he työllistyvät erittäin hyvin.

  • Saat valmiuden toimia kasvatuksen, opetuksen, koulutuksen ja tutkimuksen tehtävissä.
  • Perehdyt pienen lapsen kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen.
  • Voit toimia koulutuksen jälkeen varhaiskasvatuksen opettajana esimerkiksi päiväkotiryhmissä ja esiopetuksessa.

Miksi varhaiskasvatusta Oulussa?

Tiesitkö, että Oulun yliopiston kampusalueella on myös päiväkoti? Kasvatustieteiden tiedekunnassa on tutkittu pitkään varhaiskasvatusta esimerkiksi opettajaksi kasvamisen, opettajana toimimisen sekä lasten päiväkotiarjen näkökulmista.

Lasten kasvun ja kehityksen asiantuntijaksi

Varhaiskasvatuksen ammattilaisena kykenet työskentelemään tehtävissä, joissa vaaditaan varhaiskasvatuksen pedagogista asiantuntijuutta tyypillisesti esimerkiksi päiväkodissa. Kasvat asiantuntijaksi, joka osaa toimia eettisesti ja yhteistyössä lasten, heidän vanhempiensa ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Opit soveltamaan ja analysoimaan alle kouluikäisen lapsen kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen liittyvää tutkimustietoa erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. 

Opiskelun aikana sinulla on mahdollisuus valita erilaisia sivuaineita laajasta valikoimasta. Voit opiskella esimerkiksi taito- ja taideaineita, kieliä ja erityispedagogiikkaa.

 

 

120

aloituspaikkaa

 

vain 1 %

työttömänä

 

60 op

opettajan pedagogisia opintoja

Kandidaatin tutkinto pätevöittää varhaiskasvatuksen opettajaksi

Suoritettuasi kandidaatin tutkinnon saat kelpoisuuden toimia varhaiskasvatuksen opettajana. Koulutus ohjaa tutkivaan ja kehittävään työotteeseen, ja valmistuttuasi osaamisesi on kysyttyä ympäri Suomen ja kansainvälisesti. Koulutus antaa myös eväät nähdä kasvatuksen yhteydet yhteiskunnallisiin ilmiöihin monipuolisesti. Osana koulutusta pääset tekemään tiivistä yhteistyötä päiväkotien kanssa.

Valmistuttuasi ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • varhaiskasvatuksen opettaja
  • koulutussuunnittelija
  • koulutusasiantuntija
  • kouluttaja

 

 

Kiinnostuitko varhaiskasvatuksesta?

Lue lisää ja hae Opintopolussa