Antti Haapalainen

Antti Haapalainen

FT

Dosentti, Yliopistotutkija, Laboratoriopäällikkö

Yhteensä 27 vertaisarvioitua julkaisua kansainvälisissä lehdissä. Julkaisujen yhteenlaskettu siteerausmäärä 827, joista eniten siteerattu julkaisu 96. Julkaisujen h-indeksi on 16.00. (Scopus)

Biografia

Olen suomalainen postdoc-tutkija ja työskentelen parhaillaan Medical Research Center (MRC) Oulun ja PEDOGO-tutkimusyksikön lastentautien tutkimusryhmässä. Minulla on biokemian ja molekyylilääketieteen dosentuuri Oulun yliopistossa, ja olen työskennellyt tutkijana Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä tutkimusaiheeni keskittyy ihmisen istukan, sikiön kalvojen ja kohdun lihaksen biokemiaan ja molekyylibiologiaan. Aiheeni on osa tutkimusta, jonka tarkoituksena on ymmärtää tekijöitä, jotka liittyvät raskauden pituuden säätelyyn ja spontaaniin ennenaikaiseen synnytykseen. Toimin tällä hetkellä myös laboratoriopäällikkönä Kliinisen tutkimuksen keskuksessa (CRC) ja Lasten ja perheiden hyvinvoinnin tutkimuksen keskuksessa. 

Tutkimusaiheet

  • Spontaani ennenaikainen ja täysiaikanen synnytys
  • Istukka

Patentit

Patent number PCT/US2013/53885; Inventors: Vern L. Schramm, Shanzhi Wang, Antti Marko Haapalainen, Gary Brian Evans, Richard Hubert Furneaux, Keith Clinch, Peter Charles Tyler, and Shivali Ashwin Gulab (New York, 2013)

Tietokannat

Tutkimusryhmät

  • Postdoc-tutkija, Lastentautien tutkimusrymä, PEDEGO-tutkimusyksikkö,

Tutkimusvierailut

  • Postdoctoral Research Fellow
    1.7.2011 - 30.6.2013

    Department of Biochemistry, Albert Einstein College of Medicine, New York, NY, USA