Päivä päivältä paremmaksi viestijäksi

Ensimmäinen kuukausi kolmen kuukauden yliopistoharjoittelusta alkaa olla taputeltu. Aloitin harjoittelun toukokuun lopulla Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutissa. Työtehtäväni koostuvat pääasiassa viestinnästä eri muodoissa, mutta myöhemmin kesällä pääsen työskentelemään myös kehittämisen parissa.
Yliopistoharjoittelija Marge Ollila

Opiskelen Vaasan yliopiston monialaisen viestinnän maisteriohjelmassa, organisaatioiden viestinnän opintosuunnassa. Vaasassa suorittamani viestinnän opinnot ovat olleet hyvin teoriapainotteisia, joten olin äärimmäisen otettu ja innoissani, kun kuulin, että pääsen kesäksi harjoittelemaan monipuolista viestintää käytännössä. Kun omat opinnot ovat niin teoriapohjaisia, kesätöiden ja harjoitteluiden rooli omassa oppimisessa ja tulevaisuuden työllistymisessä korostuvat.

Kerttu Saalasti Instituutissa olen jo nyt päässyt olemaan monessa mukana. Instituutin töiden lisäksi olen ensimmäistä kertaa kurkistanut hankkeiden maailmaan. Kerttu Saalasti Instituutti on mukana useissa eri hankkeissa, joihin myös viestintä Minna Kilpeläisen johdolla osallistuu. Minna toimii kokeneena ammattilaisena harjoitteluni ohjaajana.

Tähän saakka olen saanut suunnitella ja toteuttaa sosiaalisen median sisältöjä, videoeditointia, valokuvausta ja tekstisisältöjä. Lisäksi olen päässyt seuraamaan webinaarin tuotantoa ja podcastin tallennusta. Kuulemma pääsen myös tekemään ihan omaa podcast-jaksoa, jännittävää! On mahtavaa, että pääsen kehittämään itseäni sellaisen viestinnän parissa, josta minulla on jo hieman kokemusta, mutta vielä arvokkaammaksi tässä kohtaa uraani koen sen, että pääsen kokeilemaan minulle täysin uusia asioita. Podcastin teko on yksi sellainen. Viestinnän alalla arvostetaan monipuolista osaamista, joten vaikka on hyvä olla vankka osaaminen tietyissä asioissa, ajattelen, että näin opiskelijana on rikkaus, jos on edes vähän kokemusta monenlaisesta viestinnästä.

Olen pitkään ollut kiinnostunut audiosisällöistä sekä tapahtumatuotannosta. On paitsi jännittävää, myös erittäin innostavaa, että saan tämän kesän aikana seurata läheltä sekä olla mukana podcasteissa, webinaarissa sekä SuomiAreenassa. Olen iloinen siitä, että saan työskennellä kesän nimenomaan harjoittelijana; jo työnimikkeeni antaa minulle luvan harjoitella. Asiantuntija en vielä ole, eikä minun tarvitsekaan olla. Harjoittelen, opin ja kehityn päivä päivältä paremmaksi viestijäksi.

Kirjoittaja:
Marge Ollila, organisaatioiden viestinnän opiskelija, yliopistoharjoittelija, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti