Datasta tehokkuutta tiimityöhön -valmennus

Kaipaatteko buustia tiimityöhön? Sujuvuutta arjen palavereihin ja ketteryyttä päätöksentekoon? Oulun yliopiston Datasta tehokkuutta tiimityöhön -valmennus auttaa yritystiimejä kehittämään omaa oppimistaan ja tehostamaan tiimityön tekemistä. Valmennus pohjautuu tiimin omasta palaverista koostettuun analyysiin ja tarjoaa tiimeille uusia ideoita ja konkreettisia työkaluja tiimityön kehittämiseen.
Neljä iloista ihmistä istuu oransseilla nojatuoleilla ympyrämuodostelmassa. Taustalla kaksi isoa näyttöä, joilla näkyy etäosallistujien kasvot.

Valmennuksen tiedot

Aika: 05/2023–12/2023

Paikka: etätoteutus

Kohderyhmä: Oulun seudun ja Pohjois-Pohjanmaan pienet ja keskisuuret yritykset

Valmennuksen kesto: 2 valmennuskertaa

Ajankohta: Sopimuksen mukaan

Mikä on Datasta tehokkuutta tiimityöhön -valmennus?

Päätöksenteko ja ongelmanratkaisu kuuluvat tiimien päivittäiseen yhteiseen työskentelyyn. Nämä vuorovaikutustilanteet on mahdollista purkaa dataksi, jonka avulla tiimi voi helpommin havainnoida toimintatapojaan ja tarvittaessa muuttaa niitä. Tiimin yhteisen työskentelyn reflektointi edesauttaa sopeutumista jatkuvasti muuttuvaan ja kehittyvään työympäristöön - oli työn tekemisen malli sitten etä-, hybridi- tai lähityö.

Valmennus rakennetaan tiimin omien palaverien yhteyteen, joten kehittämistyö limittyy sujuvasti arjen aikatauluihin. Tiimipalaveri tallennetaan ja tallenne analysoidaan tiimitasolla. Yksittäistä tiimin jäsentä ei voi tunnistaa data-analyysista. Tiimi saa palautteen, jonka perusteella pääsee kehittämään palaverikäytäntöjään.

Datasta tehokkuutta tiimityöhön -valmennus koostuu kolmesta osiosta.

Mitä valmennus sisältää?

  • Valmennusprosessiin kuuluu tiimin tilanteen lyhyt kartoitus, yhden tiimipalaverin tallennus ja analyysi sekä palaute
  • Valmennuksen menetelminä ovat tiimityöskentelyn videoanalyysi, pikakyselyt ja ohjatut keskustelut
  • Valmennuspalaute, joka annetaan tiimitasolla. Yksittäistä tiimin jäsentä ei voi tunnistaa.
  • Kaikki keskustelut ja vuorovaikutustilanteiden analyysit käsitellään luottamuksellisena tietona.

Palautetta aiemmista valmennuksista

Valmennus on vahvistanut uskoa tiimiimme ja siihen, että saamme asiat järjestymään. Oli hyvä, että pidimme valmennuksessa tiimipalavereitamme. Ei meillä olisi ollut erillistä aikaa kehittää työtämme. Näin kehitystyö tapahtui työn tekemisen ohella.

Lue lisää: Kun etäpalaveri vähentää väsymystä

Valmennukseen investoitu aika oli kannattavaa. Oli hyvä pysähtyä ajattelemaan toimintaamme ja nähdä, että olemme ihan salonkikelpoisia keskustelijoita. Valmennus antoi rauhallisuutta ja työkaluja ratkoa ongelmatilanteita. Kokouskäytäntömme myös muuttuivat ja tiimipalaverien suunnittelulle ja valmistelulle opittiin varaamaan enemmän aikaa. Nämä ovat työkaluja arjen hektisyyden suunnitteluun.

Lue lisää: Oulun yliopistosta tukea yrityksille tiimityöskentelyn haasteiden ratkaisemiseen

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ota yhteyttä tai kysy lisätietoja. Tiimivalmennuspaikkoja on rajoitetusti tarjolla, joten varaa paikkasi ennakkoon.

Tiina Pääkkö 
Projektipäällikkö/ valmentaja, Tiimien tehokas etätyöskentely -projekti 
tiina.paakko@oulu.fi
+358 40 7513 832 

Valmennuksen järjestäjänä toimii Oulun yliopiston Tiimien tehokas etätyöskentely -projekti, joka on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama. Toteutuksesta vastaa Oulun yliopiston oppimisen ja koulutusteknologian tutkimusyksikkö sekä Oulun ylipiston kauppakorkeakoulu.