Valintakokeet

Tälle sivulle päivitetään tietoa toisen yhteishaun valintakokeiden toteutustavasta, aikatauluista, valintakoepaikoista sekä muista valintakokeisiin liittyvistä tärkeistä asioista, kuten yksilöllisistä järjestelyistä.

Valintakokeista yleisesti

Tärkeää huomioitavaa

  • Tutustu hyvissä ajoin valintakoeaikoihin ja -paikkoihin.
  • Pääosa valintakokeista pidetään Linnanmaan kampuksella.
  • Koepaikalle on hyvä saapua hyvissä ajoin ennen kokeen alkua. 
  • Valintakokeisiin osallistuminen on maksutonta.

Huomioithan, että jos hakukohteessa on valintakoe, Oulun yliopisto ei lähetä erillistä kutsua valintakokeisiin, ellei valintaperusteissa toisin mainita.

Valintakokeisiin voivat osallistua vain ne hakukelpoiset hakijat, jotka ovat tallentaneet sähköisen hakemuksen määräaikaan mennessä.

Yliopisto ei järjestä eikä välitä majoituspalvelua valintakokeisiin tuleville. Yliopisto ei myöskään korvaa matkakustannuksia valintakokeisiin osallistuville.

Jos sinut on hyväksytty todistusvalinnassa ensimmäiselle hakutoiveellesi, et voi osallistua enää alemman hakutoiveen valintakokeeseen. Jos sinut on hyväksytty todistusvalinnassa alemmalle hakutoiveellesi, voit osallistua vielä ylempien hakutoiveiden valintakokeisiin.

Jos suoritat keväällä 2024 kansainvälistä ylioppilastutkintoa (IB, EB), voit osallistua kaikkien hakutoiveidesi valintakokeisiin, vaikka sinut olisi hyväksytty todistusvalinnassa ennakkoarvioiden perusteella ensimmäiselle hakutoiveellesi. Jos lopulliset arvosanasi laskevat ennakkoarvioinnista, eivät pisteesi välttämättä enää riitä todistusvalinnassa hyväksytyksi tulemiseen.