Näin haet yhteishaussa

Oulun yliopistoon haetaan yhteishaussa. Katso hakemisen ja valintojen perusperiaatteet tältä sivulta.

Hae opintojen kielen mukaan yhteishaussa

Ensimmäisessä yhteishaussa 3.-17.1.2024 ovat mukana Oulun yliopiston englanninkieliset koulutukset ja toisessa yhteishaussa 13.-27.3.2024 suomenkieliset koulutukset.

Hakuohjeet

Kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa käytetään pääsääntöisesti kolmea valintatapaa:

  • Valinta todistuspisteiden perusteella
  • Valinta valintakoepisteiden perusteella
  • Valinta avoimen yliopiston opintojen perusteella.

Maisterikoulutuksissa valinta perustuu esimerkiksi aiempaan tutkintoon, motivaatiokirjeeseen ja/tai haastatteluun.

Tarkista aina hakukohdekohtaiset valintaperusteet Opintopolusta.

Ensikertalaiskiintiö

Korkeakoulut varaavat osan aloituspaikoista hakijoille, jotka eivät ole ottaneet vastaan opiskelupaikkaa korkeakoulusta tai jotka eivät ole suorittaneet tutkintoa suomalaisessa korkeakoulussa.

Ensikertalaisille hakijoille varatut aloituspaikkamäärät ilmoitetaan hakukohteittain Opintopolussa.

Jos ensikertalaisuus mietityttää, lue lisää ensikertalaisuudesta Opintopolusta.

Tee hakemus Opintopolussa

Sähköinen hakulomake täytetään hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00, jolloin hakemuksen tulee olla tallennettuna.

Hakemus on syytä lähettää hyvissä ajoin, sillä viimeisenä hakupäivänä järjestelmässä voi olla ruuhkaa. Lähetettyäsi sähköisen hakemuksen, varmista, että saat hakemuksen perillemenosta kuittauksen sähköpostiisi. Säilytä saamasi viesti tai tallenna hakemus PDF-versiona itsellesi. Hakija on itse vastuussa hakemuksen perillemenosta.

Voit hakea enintään kuuteen (6) koulutukseen/yhteishaku. Yhteishaun hakulomakkeen voi täyttää vain kerran, joten muista valita/lisätä kaikki haluamasi koulutukset samalle lomakkeelle. Hakulomaketta voi muokata hakuaikana.

Ensimmäinen yhteishaku

Hakukohteiden järjestyksellä ei ole merkitystä. Sinulle voidaan tarjota useampaa opiskelupaikkaa. Voit kuitenkin ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Katso hakuohjeet tästä:

Toinen yhteishaku ja syksyn yhteishaku

Järjestä koulutukset hakulomakkeella järjestykseen siten, että ensimmäisenä hakulomakkeella on mieluisin hakutoiveesi.

Hakutoivejärjestystä voi muuttaa hakuajan päättymiseen saakka, mutta hakutoivejärjestyksen muokkaaminen tai yksittäisten hakutoiveiden poistaminen ei ole mahdollista enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Voit muokata hakemustasi hakuaikan kirjautumalla ja tunnistautumalla Oma Opintopolku -palveluun tai käyttämällä hakemuksen vahvistussähköpostissa olevaa muokkauslinkkiä.

Toisessa yhteishaussa ja syksyn yhteishaussa voit tulla valituksi vain yhteen hakukohteeseen. Jos tulet valituksi jollekin ylemmistä hakutoiveistasi, alemmat hakutoiveesi peruuntuvat. Hakuaikana ilmoittamasi hakutoivejärjestys on siis tärkeä!

Voit ottaa vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta. Jos esimerkiksi saat opiskelupaikan sekä ensimmäisestä että toisesta yhteishausta, sinun pitää valita, kumman paikan otat vastaan. Syksyn yhteishaun koulutuksilla on eri alkamiskausi kuin kevään yhteishakujen koulutuksilla, joten kevään ensimmäisessä tai toisessa yhteishaussa vastaanotettu opiskelupaikka ei estä paikan vastaanottamista syksyn yhteishaussa.

Usein kysytyt kysymykset