Kaikille avoimet ja ilmaiset opinnot (MOOC)

MOOC tarjoaa laadukasta koulutusta elämän eri tilanteisiin. Lyhenne MOOC tulee sanoista Massive Open Online Course. MOOCit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia verkkokursseja, joille mukaan mahtuvat kaikki halukkaat.

Kehitä osaamistasi avoimella MOOC-kurssilla maksutta ja hyödynnä mahdollisuus erinomaiseen opiskelijakokemukseen Oulun yliopistossa. MOOC-kurssitarjonta kasvaa vuoden 2022 aikana.

Muu MOOC-tarjonta

Oulun yliopisto on tuottanut MOOCeja yhteistyössä myös muiden korkeakoulujen kanssa. Tutustu tähän tarjontaan alla ja katso tarkemmat ohjeet MOOCia koordinoivan korkeakoulun sivulta.

Esimerkiksi KAARO-verkosto järjestää opettajille yliopistotasoisia tutkimukseen pohjautuvia arviointiosaamisen verkkokursseja, joilta opettaja saa valmiuksia arviointiosaamisensa kehittämiseen.

Kurssit sopivat hyvin kiireisenkin arjen keskellä tehtäviksi, koska kursseja voi suorittaa omaan tahtiin joustavasti MOOC-oppimisympäristössä. Kursseille kannattaa osallistua myös yhdessä kollegoiden kanssa. Kurssit ovat osa maksutonta perus- ja täydennyskoulutusta. 

MOOC-opinnot

MOOC tarjoaa täyden opiskelukokemuksen maksutta. Kurssimateriaaleihin perehtyminen ja oppimistehtävien tekeminen on kaikille avointa ja tapahtuu pääsääntöisesti itsenäisesti. Useimmiten MOOCit ovat avoinna tietyn ajan, esimerkiksi lukukauden tai lukuvuoden, jonka aikana opiskelu onnistuu joustavasti osallistujan oman aikataulun mukaan. Opiskelussa tarvitset verkkoyhteyden ja tietokoneen.

Valtaosa kursseista on tarjolla Avoimen yliopiston kautta. Näistä kursseista voit saada opintosuoritusmerkinnän. Opintomaksu on mahdollinen suorittaessasi MOOCin avoimen yliopiston opiskelijana.

Tutustu MOOCin opiskelukäytäntöihin alla ja tule mukaan!