EU CAP Network -konferenssi Portugalissa

EU CAP Network-yhteisön järjestämä ‘EIP-AGRI Operational Groups: Innovation in practice’ konferenssi Portugalissa, Estorilissa 6.–8. toukokuuta 2024 kokosi yli 600 osallistujaa ympäri Eurooppaa juhlistamaan yhteisön 10-vuotista taivalta Euroopan maaseudun innovaatiokumppanuushankkeiden rahoittajana sekä jakamaan hyväksi koettuja toimintatapoja hankkeiden toteuttamisessa. Lämminhenkinen konferenssi tarjosi uusia ideoita hanketyöhön sekä tilaisuuden tavata hankekumppaneita ja verkostoitua uusien tuttavuuksien kanssa.
Konferenssin suomalaisosallistujia. Kuva: Tuija Kallio
Konferenssin suomalaisosallistujia. Kuva: Tuija Kallio

Konferenssin ohjelma oli monipuolinen ja koostui tilavierailuista portugalilaisten innovaatiokumppanuushankkeissa osallistuneiden maataloustuottajien luo hedelmän, - viinin- ja peltoviljelyyn sekä metsätalouteen liittyen; poliittisista puheenvuoroista Portugalin maa- ja metsätalousministerin, Euroopan maatalouskomissaarin kabinetin edustajien ja Europan Komission Maatalouden ja maaseudun kehittämisen pääosaston johtajan pitämänä; luentotilaisuuksista; innovaatiokumppanuushankkeiden näyttelystä ja EIP-AGRI Innovation Awards 2024 palkinnon saajien julkaisutilaisuudesta; sekä työpajoista, jotka kokosivat innovaatiokumppanuushankkeiden toteuttamisen parhaita käytänteitä aina hankkeen suunnittelusta tulosten hyödyntämiseen ja hankkeiden välisen yhteistyön toteutukseen.

Mittaustekniikan yksikön vuosina 2018–2020 toteutunut Älyrehu EIP-innovaatiokumppanuushanke oli ehdolla EIP-AGRI Innovation Awards 2024 palkinnon saajaksi kategoriassa Eläinten hyvinvointi ja kasvatus viiden muun ehdokkaan kanssa. Voittoa ei tällä kertaa kuitenkaan tullut, vaan se meni italialaiselle hankkeelle, jossa oli kehitetty eläinten hyvinvointikriteerit Parman kinkun kestävää tuotantoa varten. Mittaustekniikan yksikön ja Älyrehu- hankkeen edustajana konferenssissa osallistui projektitutkija Anri Timonen. Hän piti toisena kokouspäivänä myös pyydetyn alustuksen yhdessä kokouksen työpajoista EIP-hankeryhmien kansainvälisestä yhteistyöstä.

Viimeksi päivitetty: 22.5.2024