MITY mukana tutkimassa turpeelle vaihtoehtoisia kuivikkeita

Pohjois-Savon JTF-ohjelmasta myönnettiin maaliskuussa rahoitus laajalle verkostolle, joka tutkii neljän maakunnan alueella karjatiloilla erilaisten turpeelle vaihtoehtoisten kuivikkeiden ominaisuuksia sekä laatii viljelijöille käytännölliset ohjeet kuivituksen toteuttamisesta, sen kustannuksista ja myös kuivittamiseen liittyen karjasuojan suunnittelun ja rakentamisen aikana huomioitavista toimenpiteistä.
Vaihtoehtoisia kuivikkeita karjalle

Hanke on Savonia-AMK:in johtama. Toteuttajaorganisaatioita on mukana seitsemän. Alueen ulkopuolelta valtakunnallisena toimijana on mukana Työtehoseura. Hankkeen yhtenä tuotoksena lieneekin toimijoiden yhteistyön syveneminen. MITY:n tehtävänä on navetan jatkuvatoimiset olosuhdemittaukset sekä kuivikkeiden mikrobiologisen laadun ja kuiva-ainepitoisuuden määritykset. Lisäksi MITY:llä on tärkeänä tehtävänä vastata hankkeen tuottaman tiedon levittämisestä Kainuuseen.

Kainuusta hankkeessa on mukana neljä maatilaa: kolme tilaa Sotkamosta ja yksi Paltamosta. Ensimmäiset mittaukset kahdella kainuulaisista tiloista käynnistyivät jo maaliskuun aikana.

Viimeksi päivitetty: 27.3.2024