Terveysteknologiaa työpajassa Skotlannissa

Mittaustekniikan yksikkö on mukana HALE-hankkeessa (Looking to the future of innovation and technology in health care), joka kartoittaa terveydenhuollon teknologiatarpeita ja kasaa verkoston noiden tarpeiden täyttämiseksi.
Linna Pohjois-Skotlannin Invernessissä

Juuri ennen juhannusta hanke järjesti työpajan Pohjois-Skotlannin Invernessissä, jossa myös Mittaustekniikan yksikkö oli mukana. Suomesta toisena osallistujana oli etänä terveysteknologian alan yritys. Työpajassa tutustuttiin NHS:n tekemään systemaattiseen katsaukseen IoT-innovaatioista terveydenhuollon alalta, suunniteltiin hankkeen jäljellä olevien toimenpiteiden toteuttamista ja tulevaisuuden yhteistyöstä.

Keskusteluissa kävi selväksi, että pohjoisilla alueille on samankaltaisia haasteita ja ongelmia terveydenhuollossaan, mutta myös eroja löytyy. Skotlannissa sähköisiin potilasarkistoihin siirtyminen on vielä kesken, mutta henkilökuntaa ja siten kiinnostuksen kohteita kehittämisosastolla tuntui olevan enemmän kuin Pohjois-Suomessa. Pienenä yksityiskohtana huomasimme, että punkkien leviäminen yhä pohjoisemmaksi huolettaa sekä Suomessa että Skotlannissa.

Viimeksi päivitetty: 30.6.2022