Miksi minun kannattaisi osallistua?

Osallistuminen Self-Hackiin on osa orientaatioviikon ohjelmaa ja voit osallistua työpajaan sinulle sopivalla tavalla.

Osallistumisen hyödyt

Yliopisto-opintojen vaatima itsenäisyys, oman opiskelun aikatauluttaminen sekä opintojen suunnittelu voivat aiheuttaa monelle uudelle opiskelijalle alkuun harmaita hiuksia.

Haluamme Self-Hack-materiaalien avulla tukea sinua kasvaessasi yliopisto-opiskelijaksi ja tarjota työkaluja konkreettisten harjoitteiden muodossa, joiden pariin voit palata myös myöhemmin opinnoissasi! Self-Hack järjestetään vain ja ainoastaan sinua varten, jotta sinulla olisi lukuvuoden alussa tilaa ja aikaa pohtia millaisin eväin lähdet kohti yliopisto-opintojasi.

Self-Hack tarjoaa sinulle mahdollisuuden:

  • pohtia omaa ajankäyttöäsi ja tarkastella mihin aikasi kuluu silloin, kun viivyttelet,
  • miettiä mitä arvostat ja miten toteutat arvojasi elämässäsi tällä hetkellä,
  • tarkastella millaista aiempaa osaamista sinulle on kertynyt esimerkiksi kesätöistä, harrastuksista ja muista yhteyksistä,
  • paneutua siihen, mikä juuri sinua motivoi oppimaan ja mitä odotat tulevilta opinnoiltasi,
  • tutkiskella sinulle mieluisia opiskelutekniikoita,
  • haaveilla tulevasta ja miettiä sen varalle saavutettavissa olevia tavoitteita,
  • varmistaa konkreettisen aikajanan ja suunnitelman avulla, että myös saavutat haluamasi tavoitteet.

Näiden lisäksi, riippuen siitä päätätkö työskennellä materiaalien parissa itsenäisesti, kaverin kanssa tai ryhmässä, saat myös mahdollisuuden tutustua uusiin opiskelukavereihisi käymällä keskustelua materiaalien sisällöistä. Kirjan tehtävät toimivat keskustelunaloituksina ja kiinnostavia keskusteluita herää varmasti esimerkiksi siitä millaisia erilaisia syitä ihmisillä on ollut hakeutua opiskelemaan samalle alalle. :)

Työkirja jää sinun omaan käyttöösi ja monet tehtävät palvelevat sinua myös myöhemmin opinnoissasi. Suosittelemme siis säilyttämään kirjan ja palaamaan sen tehtäviin aina silloin, kun kaipaat mahdollisuutta tarkastella elämäntilannettasi pienen etäisyyden päästä.