Edustustoharjoittelu

Suomen ulkomaan edustustot ja lähetystöt tarjoavat vuosittain erilaisia harjoittelumahdollisuuksia korkeakouluopiskelijalle. Mikäli löydät sopivan paikan tämän kautta, voit hakea harjoittelullesi Oulun yliopiston edustustoharjoittelun apurahaa. Apurahalle ei ole erillistä hakuaikaa, vaan tukea myönnetään niin kauan kuin rahoitusta riittää.

Edustustoharjoittelu

Harjoittelu Suomen edustustoissa ulkomailla tule hakea itsenäisesti edustustojen hakuohjeiden ja -aikojen mukaisesti. Muista kuitenkin ennen hakuun ryhtymistä tarkistaa suunnittelemasi harjoittelun sopivuus opintoihisi sekä apurahamahdollisuus. Harjoittelun soveltuvuudesta päättää tiedekuntasi harjoitteluvastaava. Alustavan päätöksen apurahasta voit pyytää laittamalla sähköpostia Kansainvälisen liikkuvuuden palveluihin (international.office@oulu.fi).

Harjoittelun kesto on pääsääntöisesti kaksi tai kolme kuukautta. Useimmiten harjoittelijalta toivotaan jo valmista alempaa korkeakoulututkintoa tai vähintään sen verran suoritettuja opintoja.

Lisätietoa edustustoharjoittelusta voit lukea ulkoministeriön sivuilta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä edustustoihin.

Apuraha ja sen edellytykset

Edustustoharjoittelun tuki on 1800 € / opiskelija ja se myönnetään Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille. Myönnettyä apurahaa ei makseta suoraan opiskelijalle, vaan edustusto maksaa sinulle työsopimukseen perustuen vähintään Kelan määrittämän kyseisen vuoden palkansaajan työssäoloehdon mukaisen palkan ja laskuttaa yliopistoa tuen verran. Mikäli Oulun yliopiston harjoittelutuet ovat kyseiseltä vuodelta käytetty, tuetaan edustustoharjoittelua (Euroopassa sekä Euroopan ulkopuolella) Erasmus+ apurahoin mahdollisuuksien mukaan.

Apurahan edellytykset ovat:

  • Harjoittelu on osa opintojasi ja tutkinto-ohjelmasi hyväksymä.
  • Olet läsnäoleva Oulun yliopistossa harjoittelun ajan ja pysyvä osoitteesi on Suomessa.
  • Et ole saanut yliopiston kotimaan tai ulkomaan harjoittelutukea meneillään olevaan tutkintoosi. Mahdollinen aiempi Erasmus+ -apuraha ei poissulje yliopiston apurahaa.
  • Et saa harjoitteluajaltasi palkkaa Oulun yliopistolta.
  • Et saa harjoitteluusi muuta rahallista tukea Oulun yliopistolta tai muulta ulkopuoliselta taholta.
  • Olet hakenut apurahaa hyvissä ajoin; apurahoja ei myönnetä jo alkaneisiin harjoitteluihin.

Harjoittelusopimus ja apurahan hakeminen

Mikäli saat harjoittelupaikan, tulee sinun valmistella Oulun yliopiston edustustoharjoittelusopimus ja tehdä apurahahakemus.

Harjoittelusopimuksella määritellään harjoittelun sisältö, kesto ja opintopisteet. Sopimus on kolmikantasopimus sinun, harjoitteluvastaavasi sekä työnantajasi kesken ja valmis sopimus vaatii kaikkien kolmen allekirjoitukset. Myös skannatut sekä sähköisesti allekirjoitetut sopimukset hyväksytään.

Oikean harjoittelusopimuspohjan löydät harjoittelun lomakkeet -sivulta. 

 Apurahaa haet täyttämällä edustustoharjoittelun hakemuksen yliopiston sähköisessä SoleMOVE-liikkuvuustietokannassa. Varmistathan, että täytät harjoittelullesi oikean hakemuksen. Valitse ensin Application for outgoing student mobility ja sen jälkeen 2023 edustustoharjoittelu. Valmis harjoittelusopimus tulee apurahanhakemuksen liitteeksi.

Aloita SoleMOVE- hakemus tästä.