Café Lingua

Cafe Lingua on Kieli- ja viestintäkoulutuksen sekä Erasmus student Networkin eli ESN:n järjestämä kohtaamispaikka suomalaisille ja vaihto-opiskelijoille eri kielipöytien ääressä.

Tapaamiset

Tule tapaamaan vaihto-opiskelijoita ja kehittämään kielitaitoasi syntyperäisten ja ei-syntyperäisten kieltenpuhujien kanssa rennosti ja hauskasti. Tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista ja opiskelijoita kiinnostavista asioista, pelataan lautapelejä ja parannetaan maailmaa kielellä kuin kielellä.

Kielipöytiä muodostuu osallistujien mukaan, tyypillisesti ainakin seuraavista kielistä: suomi, englanti, saksa, venäjä, ranska, espanja, italia, portugali, japani, ruotsi, kiina ja arabia.

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle! Café Lingua -tapaamiset järjestetään koronaohjeistuksia noudattaen. Osallistuthan tapahtumiin vain terveenä!

Aikataulu syksy 2023 ja kevät 2024

Tapaamiset keskiviikkoisin klo 17 - 19.

Syyslukukausi 2023: Ensimmäinen tapaaminen ke 13.9.2023 ja viimeinen tapaaminen ke 13.12.2023.

Kevätlukukausi 2024: Ensimmäinen tapaaminen ke 17.1.2024 ja viimeinen tapaaminen ke 15.5.2024

Paikkana Ravintola Napa (Linnanmaan kampus)

Kulttuuripassi

Osallistumalla Cafe Lingua -tapaamisiin voit saada opintopisteitä! Pyydä oma kulttuuripassisi Café Linguan ohjaajilta (opiskelijakoordinaattoreilta), jotka ovat paikalla jokaisessa tapaamisessa. Ohjaaja/koordinaattori merkitsee jokaisen osallistumisesi passiin allekirjoituksellaan tai leimalla.

Kerättyäsi 13 merkintää kirjoita kokemuksista raportti (katso ohjeet alla). Lähetä skannattu passi ja raportti sähköpostitse yhteysopettajalle. Kun opettaja on hyväksynyt raportin, saat 2 opintopistettä.

Koordinaattoripassi

Toimimalla Café Lingua -tapaamisten ohjaajana ja koordinaattorina voit hankkia 2 op lukukaudessa tai 4 op lukuvuodessa. Voit ilmoittautua tähän tehtävään ottamalla yhteyttä yhteysopettajaan. Pidät lukukauden aikana 8 Cafe Lingua -tapaamista. Lopuksi kirjoitat yhden sivun raportti kokemuksistasi (ks. ohjeet alla). Toimita passi ja raportti sähköpostitse yhteysopettajalle.Ohjeet raportin kirjoittamiseen

Opiskelijaraportti Kirjoita yksisivuinen raportti, jossa tarkastelet ja pohdit kokemuksiasi Café Linguasta. Voit kirjoittaa mm. kielenoppimiskokemuksistasi, aktiviteeteista, joihin osallistuit, kuinka hyvin ne toimivat ja mitä hyödyit niistä sekä miten aiot kehittää kielitaitoasi tulevaisuudessa. Raporttiisi voit myös liittää kehitysehdotuksia muista aktiviteeteista, jotka kielenoppimisessa ovat mielestäsi hyödyllisiä.

Koordinaattoriraportti Kirjoita yksisivuinen raportti, jossa tarkastelet ja pohdit kokemuksiasi Café Linguasta. Mainitse myös joitain faktatietoja, kuten osallistujien määrä, edustetut kielet jne. Kirjoita myös koordinaattorikokemuksistasi, mikä toimi hyvin ja mitä asioita voisi parantaa. Raporttiisi voit liittää myös kehitysehdotuksia muista aktiviteeteista, joita pidät hyödyllisinä ja mielenkiintoisina tapahtuman toteuttamisessa sekä tarvittavista resursseista ja materiaaleista.

Yhteystiedot

Café Lingua -yhteyshenkilö: Katrin.Korkalainen@oulu.fi

ESN Oulu - Erasmus Student Network Oulu Ry: https://www.facebook.com/esnoulu/