Opiskelijan käyttäjätunnus

Käyttäjätunnus on henkilökohtainen avaimesi yliopiston järjestelmiin ja palveluihin. Sen voimassaoloaika on sidoksissa opinto-oikeuteesi.
Kuvituskuva

Opiskelijan käyttäjätunnus ja salasana

Käyttäjätunnus on käyttölupasi yliopiston järjestelmiin, työasemiin ja palveluihin. Se on henkilökohtainen, joten älä luovuta käyttäjätunnuksesi salasanaa kenellekään! Olet vastuussa käyttäjätunnuksesi toimista yliopiston verkossa ja palveluissa.

Yliopiston käyttäjätunnuksissa on monivaiheinen tunnistautuminen (MFA), joka suojaa MS-tiliäsi väärinkäytöltä. Jos et ole valinnut ja asettanut MS-tilisi turvatietoon todennusmenetelmää, saat kirjautumisvaiheessa ilmoituksen "Lisätietoja tarvitaan" ja sinut ohjataan asettamaan todennusmenetelmäsi viipymättä. Lue lisää tältä sivulta kohdasta Monivaiheinen tunnistautuminen (MFA).

Käyttäjätunnus on voimassa niin kauan, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi tai poissaolevaksi opiskelijaksi Oulun yliopistoon.

Käyttösäännöt koskevat kaikkien yliopiston IT-palvelujen, laitteiden, sovelluksien ja verkkojen käyttöä.

Vaihda salasanasi tarvittaessa yliopiston Passwd-salasanapalvelussa, jonka linkki on https://account.oulu.fi/passwd. Jos et tiedä tai muista käyttäjätunnustasi tai salasanaasi, henkilöllisyytesi varmistetaan ensin Suomi-fi-tunnistuspalvelussa.

Monivaiheinen tunnistautuminen

Mihin opiskelijan käyttäjätunnus käy?

Tunnuksesi oikeuttaa sinut mm.:

Campus ICT -tukipalvelut opiskelijalle

ict@oulu.fi

Yhteystiedot ja palveluajat löydät sivulta ict.oulu.fi