Uudet opiskelijat | Opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen

Kaikkien valinnoissa hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua yliopistoon.

Opiskelupaikan vastaanotto

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen.

  • Kevään ensimmäisessä yhteishaussa englanninkielisiin maisterikoulutuksiin tai kaksoistutkintokoulutuksiin hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 11.7.2024 klo 15.00.
  • Kevään toisessa yhteishaussa ja siirtohaussa hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 11.7.2024 klo 15.00.
  • Myöhemmin hyväksytyksi tulleiden paikan vastaanoton määräaika on 7 vuorokautta hyväksymisilmoituksen päivämäärästä.
  • Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Kevään 2024 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 12.8.2024 klo 15:00 mennessä. Kun opiskelija ilmoittautuu läsnäolevaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä paikan vastaanottamisen jälkeen. Voit muokata yhteystietojasi sähköpostiin tulleen hakemuksen muokkauslinkin kautta tai päivittää tiedot hakemuksellasi Oma Opintopolku -palvelussa. Jos tietojen päivittäminen ei onnistu, ota yhteyttä hakijapalveluihin.

  • Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa että ilmoittautua yliopistoon. Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 12.8.2024 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluihin.
  • Huomio! Ensimmäisessä yhteishaussa hyväksyttyjen, englannin kielellä opetettavien kandi- ja maisteriopiskelijoiden läsnäoloilmoittautumisen deadline on 13.9.2024.
  • Sähköisessä palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle.
  • Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, tulee ilmoittautuminen hoitaa ottamalla yhteyttä Koulutuksen lähipalveluihin, mielellään sähköpostitse. Mikäli hoidat ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluiden kautta, voit jo etukäteen täyttää ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta.
  • Huom! Vaikka olisit ilmoittautunut läsnäolevaksi jonkin muun opiskeluoikeuden perusteella ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, ilmoittaudu silti Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä. Jäsenmaksua ei tällöin peritä uudelleen.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Paluu opintoihin ensimmäisen vuoden poissaolon jälkeen

Mikäli olet saanut opiskelupaikan jo viime vuonna, mutta aloitat opintosi vasta keväällä tai seuraavana syksynä, sinun täytyy ilmoittautua henkilökohtaisesti oman tiedekuntasi lähipalveluihin. Ohje ilmoittautumiseen löytyy täältä.

Paluu opintoihin kesken lukuvuoden (syksy poissa, kevät läsnä) saattaa edellyttää myös opintojaksojen toteutuksille ilmoittautumista jo loppuvuonna. Omat käyttäjätunnuksesi aktivoituvat vasta tammikuussa, ja osalle kevään opinnoista voi ilmoittautuminen käynnistyä jo aiemmin. Tässä tapauksessa voit pyytää koulutusassistenttia tekemään toteutusilmoittautumisen lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteydessä lähipalveluissa.

Yliopiston käyttäjätunnusten aktivointi

Sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi yliopistoon, järjestelmä luo sinulle uuden opiskelijan käyttäjätunnuksen. Tunnus generoituu n. viikon sisällä ilmoittautumisesta, kuitenkin aikaisintaan 1.8. Saat sähköpostin, kun tunnus on luotu. Huomaathan, että se on käyttövalmis vasta, kun aktivoit sen.

Lisätietoa tunnuksen aktivoimisesta.