Uudet opiskelijat | Opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen

Kaikkien valinnoissa hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua yliopistoon.

Opiskelupaikan vastaanotto

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen. 

  • Kevään ensimmäisessä yhteishaussa englanninkielisiin maisterikoulutuksiin tai kaksoistutkintokoulutuksiin hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 15.7.2022 klo 15.00.
  • Kevään toisessa yhteishaussa ja siirtohaussa hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 15.7.2022 klo 15.00.
  • Myöhemmin hyväksytyksi tulleiden paikan vastaanoton määräaika on 7 vuorokautta hyväksymisilmoituksen päivämäärästä.
  • Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Kaikkien kevään 2022 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 12.8.2022 klo 15:00 mennessä. Kun opiskelija ilmoittautuu läsnäolevaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä paikan vastaanottamisen jälkeen. Voit muokata yhteystietojasi sähköpostiin tulleen hakemuksen muokkauslinkin kautta tai päivittää tiedot hakemuksellasi Oma Opintopolku -palvelussa. Jos tietojen päivittäminen ei onnistu, ota yhteyttä hakijapalveluihin

  • Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa että ilmoittautua yliopistoon. Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 12.8.2022 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluihin.
  • Sähköisessä palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle.
  • Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, tulee ilmoittautuminen hoitaa ottamalla yhteyttä Koulutuksen lähipalveluihin, mielellään sähköpostitse. Mikäli hoidat ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluiden kautta, voit jo etukäteen täyttää ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta
  • Mikäli olet saanut opiskelupaikan jo viime vuonna, mutta aloitat opintosi vasta nyt, voit katsoa sinua koskevat ilmoittautumisohjeet täältä
  • Huom! Vaikka olisit ilmoittautunut läsnäolevaksi jonkin muun opiskeluoikeuden perusteella ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, ilmoittaudu silti Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä. Jäsenmaksua ei tällöin peritä uudelleen.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 12.8.2022 klo 15:00 mennessä.
Lue lisää: uuden opiskelijan poissaoloilmoittautuminen.

Yliopiston käyttäjätunnusten aktivointi

Sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi yliopistoon, järjestelmä luo sinulle uuden opiskelijan käyttäjätunnuksen. Tunnus generoituu n. viikon sisällä ilmoittautumisesta, kuitenkin aikaisintaan 1.8. Saat sähköpostin, kun tunnus on luotu. Huomaathan, että se on käyttövalmis vasta, kun aktivoit sen.

Lisätietoa tunnuksen aktivoimisesta.