Ryhmät ja työpajat

Tältä sivulta löydät Ohjauspalveluiden opintoihin liittyvät ryhmät ja työpajat.

Kenelle?

Onko sinun hankala päästä takaisin opintojen pariin? Kaipaatko vinkkejä ajanhallintaan? Kaipaatko opiskeluseuraa? Etsitkö töitä ja tarvitset preppausta haastatteluun? Tervetuloa mukaan ohjauspalveluiden opiskelu - ja työnhakuryhmiin sekä työpajoihin!

Voit osallistua ohjauspalveluiden ryhmiin ja työpajoihin, jos olet Oulun yliopiston tai Oulun ammattikorkeakoulun opiskelija. Ryhmät ja työpajat on räätälöity eri elämäntilanteisiin, joten sekä ensimmäisen vuoden opiskelijat että loppuvaiheen opiskelijat ovat tervetulleita. Työpajoissa ja ryhmissä saat tilaisuuden tavata muiden tutkinto-ohjelmien ja koulutusten opiskelijoita, jotka ovat samassa elämäntilanteessa kuin sinä. Vetäjät ovat Ohjauspalveluiden opintopsykologeja sekä opiskelu- ja uraohjaajia.

Tarkempaa tietoa löydät otsikoiden alta.

Tukea opiskeluun -ryhmät

Tukea opiskeluun -Moodle kurssit

Vertaismentorointi

Koetko opinnoissasi yksinäisyyttä, junnaavatko opintosi paikallaan tai kaipaatko muutoin vertaistukea opiskeluarkeen? Vertaismentoroinnin tavoitteena on vahvistaa opiskeluhyvinvointia, lisätä opiskelukykyä sekä edistää yhteisöllisyyden kokemusta. Lisätietoja syksyllä 2024.

Mentoriparit tapaavat toisiaan 5-10 kertaa ja mentorointi pohjautuu sinun yksilöllisille tarpeillesi ja tavoitteillesi, jolloin suunnittelette tapaamisten sisällön sekä ajankohdat yhdessä vertaismentorin kanssa. Mentorinasi toimii rooliinsa koulutettu Oulun yliopiston opiskelija, joka on sitoutunut tarjoamaan sinulle aikaansa ja vertaistukea.

Vertaismentorointi on luottamuksellista toimintaa ja tapaamisten sisällöt rakentuvat yhdessä sovituista tavoitteista ja sinun tarpeistasi riippuen. Tapaamisissa voidaan keskustella esimerkiksi arjen opiskelusta ja opiskelutaidoista, yksinäisyyden kokemuksista tai opiskeluarjen rytmittämisestä. Tapaamiskerroilla voidaan myös opiskella yhdessä, tutustua opiskeluympäristöön, kampuksen palveluihin tai vaikkapa harrastusmahdollisuuksiin.

Vertaismentorointi voi olla sinulle sopivaa toimintaa, jos esimerkiksi:

  • Koet opiskeluarjessasi yksinäisyyttä tai etsit vielä omaa paikkaasi yliopistoyhteisössä,
  • Opintosi ovat takkuilleet tai junnaavat paikoillaan ja kaipaat niiden edistämiseen vertaisen tukea,
  • Opintosi ovat keskeytyneet tai viivästyneet mielenterveyden tai jaksamisen haasteiden vuoksi,
  • Kampus opiskeluympäristönä ei ole sinulle tuttu tai kaipaisit kaveria kampukselle lähtemiseksi,
  • Kaipaisit lisätietoa yliopiston palveluista, harrastusmahdollisuuksista tai haluaisit tutustua niihin yhdessä jonkun kanssa.

DigiLukiseula Oulun yliopiston opiskelijoille

Mikäli epäilet itselläsi lukemiseen ja/tai kirjoittamiseen liittyvää vaikeutta (lukivaikeus), voit halutessasi hakeutua Oulun yliopiston järjestämään DigiLukiseulaan.

Oulun yliopiston ohjauspalvelut toteuttavat DigiLukiseulan Oulun yliopiston opiskelijoille 2 kertaa lukuvuodessa (kerran syys- ja kevätlukukaudella). DigiLukiseula voidaan tehdä tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijalle, jonka äidinkieli on suomi.

Mikäli DigiLukiseulassa havaitaan viitteitä lukivaikeudesta, ohjataan sinut YTHS:lle tarkempiin yksilötesteihin. Mikäli yksilötesteissä todetaan lukivaikeus, saat lausunnon, jonka perusteella voit hakea suosituksia yksilöllisistä opintojärjestelyistä Oulun yliopiston Ohjauspalveluista.

DigiLukiseulan tekemiseen tarvitset kannettavan tietokoneen, ulkoisen hiiren ja kuulokkeet. Selaimena käytetään joko Chromea tai Mozilla Firefoxia. Nämä tulee olla opiskelijalla itsellään mukana testiin tullessa.

Milloin et voi osallistua:

Et voi osallistua DigiLukiseulaan, jos äidinkielesi ei ole suomi tai jos olet osallistunut DigiLukiseulaan aiemmin.

Jos olet saanut aiemmin lausunnon lukivaikeuteen liittyen, sinulle voidaan tarvittaessa tehdä suositus yksilöllisitä opintojärjestelyistä aiemman lausunnon perusteella. Lisätietoa yksilöllisistä opintojärjestelyistä ja niiden tekemisestä löydät täältä.

Digilukiseulan kuvaus:

DigiLukiseula on seulontatesti, joka on tarkoitettu yli 15-vuotiaiden perusluku- ja kirjoitustaidon sekä luetun ymmärtämisen arviointiin. Seulontamenetelmiä ei ole tarkoitettu lukiongelmien diagnosoinnin ainoaksi välineeksi, vaan työkaluksi, jonka avulla pystytään tehokkaasti tunnistamaan ne opiskelijat, joiden ongelmat näyttävät edellyttävän lukemisen ja kirjoittamisen taitojen tarkempaa arviointia. Seulontamenetelmän tarkoituksena on löytää opiskelijoita, joiden kohdalla on selvittää mahdollista lukivaikeutta tarkemmin yksilötestien avulla.

Seuraava Oulun yliopiston opiskelijoille suunnattu DigiLukiseula toteutuu syksyllä 2024.

Tukea työnhakuun