OIA-yritysklustereiden kehittäminen

Hankkeella ratkotaan Oulun Innovaatioallianssiin (OIA) liittyvien yritysklustereiden rakentamisen ja toiminnan haasteita. Tavoitteena on lisätä klustereiden ja ekosysteemien toimenpiteiden yrityslähtöisyyttä, vaikuttavuutta ja klusteritoiminnan näkyvyyttä.

Rahoittajat

Projektin tiedot

Projektin kesto

-

Rahoittaja

Euroopan rakenne- ja investointirahastot - Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)

Rahoituksen määrä

239 209 EUR

Projektin koordinaattori

BusinessOulu

Yksikkö ja tiedekunta

Yhteystiedot

Muut henkilöt

Projektin kuvaus

Hankkeella ratkotaan Oulun Innovaatioallianssiin liittyvien yritysklustereiden rakentamisen ja toiminnan haasteita. Tavoitteena on lisätä klustereiden ja ekosysteemien toimenpiteiden yrityslähtöisyyttä, vaikuttavuutta ja klusteritoiminnan näkyvyyttä. Hankkeessa toteutetaan klustereiden kartoitus ja arviointi, jonka perusteella valitaan ja käynnistetään klusterille sopivat kehittämistoimenpiteet. Hankkeessa myös sovitetaan yhteen jatkuvan oppimisen palveluita ja klustereiden haasteita. Klusteriarvioinnin perusteella saadaan klusterikohtaista ennakointitietoa osaamistarpeista. Lisäksi parannetaan klustereiden innovaatiopalveluita ja toteutetaan haastelähtöisiä innovaatiotapahtumia, joissa opiskelijat, yritykset ja tutkijat kootaan saman pöydän ääreen.

Oulun yliopistosta hanketta toteuttavat tuotantotalouden tutkimusyksikkö yhteistyössä Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan Allied ICT Finland -tiimi. Yliopiston toteuttajat vastaavat hankkeessa klustereiden palvelukehityksestä sekä innovaatiotoiminnasta.

Yhteyshenkilö:

Projektipäällikkö Samuel Lakkala

samuel.lakkala@oulu.fi