Euroopan kielten päivä

Tervetuloa viettämään Euroopan kielten päivää Oulun yliopiston Linnanmaan kampukselle. Euroopan kielten päivänä juhlitaan eurooppalaisten kielten rikkautta ja nostetaan esille kielitaidon merkitystä.

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Linnanmaa

Vieraile tapahtumassa

Lisää tapahtuma kalenteriin

Ohjelma

Klo 10–13 Ständit & Café Lingua oleskelualueella L6:n edessä

Tutustu eri kieliin, pelaa lautapelejä, osallistu kielivisaan ja harjoittele kieliä. Mukana myös Pohjois-Pohjanmaan liiton EU-tiedotus. Vinkkaa kielistä kiinnostuneille opiskelijoille!

Klo 13–14 Knit & Chat oleskelualueella L6:n edessä

Tuo neulomuksesi ja tule mukaan juttelemaan englanniksi mukavassa ilmapiirissä. Rentoa keskustelua neulomisen äärellä virittää Heather Kannasmaa.

Klo 14–15 Testaa suomen kielen keskustelukortit, "lasikuutio" L9:n vieressä

Tule testaamaan uusia suomen kielen keskustelukortteja, joita tulee käyttöön yliopiston kahvihuoneisiin. Kortit virittävät keskustelua kollegoiden kesken, ja ne sopivat sekä suomen kielen oppijoille että suomea äidinkielenään puhuville. Keskustelukortit sisältävät kysymyksiä, keskustelunavauksia ja sanontoja kahvipöytäkeskusteluja varten.

Klo 15–16.30 Paneelikeskustelu kielitaidon tulevaisuudesta salissa L4:ssä ja Youtubessa

Mikä on kielitaidon tulevaisuus? Tule kuuntelemaan paneelikeskustelua kielimaiseman nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Ilmoittaudu paneelikeskusteluun 24.9. mennessä. Kahvitarjoilu ilmoittautuneille alkaen klo 14.30.

Panelisteina:

  • Janne Saarikivi, dosentti
  • Johanna Pelkonen, toimitusjohtaja (Voice Intuitive)
  • Kati Laitinen, viestintäpäällikkö (Euroopan komission Suomen edustusto)
  • Floro Cubelo, tutkintovastaava (terveysala, Nursing Degree Programme)
  • Ferihan Çolak, opiskelija
  • Mohanad Alagheaber, yrittäjä

Paneelia johtaa Oulun yliopiston ranskan kielen lehtori Maritta Riekki. Pääkielenä keskustelussa on suomi, ja myös englantia käytetään.

Euroopan kielten päivän tapahtuman järjestävät Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutus sekä Oulun ammattikorkeakoulun Kielikeskus.

Lisätietoa Euroopan kielten päivästä

Viimeksi päivitetty: 21.9.2023