Havaintokävely pimeässä kaupungissa - osallistu tutkimukseen

Missä sinä viihdyt pimeän aikaan? Onko joku valaisematon paikka sinulle erityisen merkityksellinen? Missä pimeys on vääränlaista ja miksi? Onko jossain liikaa valoa?

Oulun yliopiston Arkkitehtuurin yksikön Turvallinen ja kestävä pimeä -hanke tutkii ja kehittää keinoja luoda viihtyisää pimeän ajan kaupunkiympäristöä. Hankkeen aikana oululaisilta kerätään kokemustietoa valon ja pimeän kannalta hyvistä ja huonoista paikoista kaupungissa sekä kaupunkivalaistukseen liittyviä ideoita ja näkemyksiä.

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Myllyoja, Oulun keskusta

Lisää tapahtuma kalenteriin

Tällä viikolla tehdään kolme kävelykierrosta eri puolilla Oulua. Kävelyillä keskustellaan paikkojen erilaisista tunnelmista ja havainnoidaan pimeän ajan kaupunkiympäristöä eri aistein. Osallistujat voivat halutessaan myös valokuvata huomioitaan. Tutkijoille kertyy ymmärrystä siitä, miten oululaiset kokevat kotikaupunkinsa luonnonvalon ja -pimeän sekä keinovalaistuksen. Kerättyä tietoa hyödynnetään uudenlaisten suunnittelutapojen kehittämiseksi kaupunkivalaistukseen.

Sen lisäksi, että osallistujat pääsevät jakamaan omia kokemuksiaan pimeän ajan kaupunkiympäristöstä, he saavat kävelyillä tietoa kaupunkivalaistuksen nykytilasta ja lähitulevaisuuden mahdollisuuksista. Kävelykierroksen lopuksi tarjolla on lämmintä juotavaa.

Kävelyjen aikataulut ja lähtöpaikat:

  • Myllyoja, ke 15.3. klo 19-20.30, lähtö Myllyojan seurakuntatalon edestä, os Koivumaantie 2
  • Oulun keskustan saaret, to 16.3. klo 19-20.30, lähtö Oulun teatterin pääoven edestä, os Kaarlenväylä 2
  • Hollihaka ja Kiikeli, pe 17.3. klo 19-20.30, lähtö Maunonpuistosta, Nummikadun ja Maunonkadun risteyksestä, os. Nummikatu 13

Kävelyt kestävät noin 1,5 tuntia. Kävelyn päätteeksi palataan lähelle lähtöpaikkaa.

Osallistuminen on maksutonta. Osallistujat antavat luvan kävelyltä kertyvän tiedon käyttämiseen tutkimustarkoitukseen. Keskusteluja nauhoitetaan kävelyn aikana.

Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan etukäteen sähköpostitse riikka.vuorenmaa@oulu.fi tai tekstiviestillä puh 040 726 2205.

Tutkimuksellisista syistä kävelyille voidaan ottaa rajoitettu osallistujamäärä. Ilmoittautuneet saavat vahvistuksen mahtuvatko ryhmään.

Lisätietoa tutkimuksesta löytyy Turvallinen ja kestävä pimeä -hankkeen sivuilta.

Viimeksi päivitetty: 17.3.2023