Havaintokävely pimeässä kaupungissa – osallistu tutkimukseen!

Missä sinä viihdyt pimeän aikaan? Onko joku valaisematon paikka sinulle erityisen merkityksellinen? Entä missä pimeys on mielestäsi vääränlaista ja miksi? - Tule mukaan havainnoimaan ja kertomaan kokemuksistasi pimeän ajan kaupungissa!
Kuva: Henrika Pihlajaniemi

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Oulun keskusta

Lisää tapahtuma kalenteriin

Oulun yliopiston Arkkitehtuurin yksikön Turvallinen ja kestävä pimeä -tutkimushanke tutkii ja kehittää keinoja luoda ihmisen ja luonnon hyvinvointia tukevaa viihtyisää pimeän ajan kaupunkiympäristöä ja kaupunkikulttuuria energiatehokkaasti ja ekologisesti. Osana tutkimusta haluamme ymmärtää miten oululaiset kokevat kotikaupunkinsa luonnonvalon ja -pimeän sekä keinovalaistuksen.

Havaintokävelyillä keskustellaan paikkojen erilaisista tunnelmista ja havainnoidaan pimeän ajan kaupunkiympäristöä eri aistein. Osallistujat voivat halutessaan myös valokuvata huomioitaan. Lisäksi tutkijat kertovat osallistujille kaupunkivalaistuksen nykytilasta ja lähitulevaisuuden mahdollisuuksista. Kävelyt järjestetään kahdella eri reitillä. Kävelyn päätteeksi palataan lähelle lähtöpaikkaa ja tarjotaan lämmintä juotavaa. Halutessasi voit osallistua näihin kumpaankin tai vain toiseen.

  • Ti 17.10. klo 18.30–20.00 reitti Pikisaari - Kuusisaari -Toivoniemi - Linnasaari. Lähtö Oulun teatterin pääoven edestä, os. Kaarlenväylä 2
  • Ke 18.10. klo 18.30–20.00 reitti Hollihaka-Kiikeli. Lähtö Lohenpyrstön puisto, Meritullinraitti

Ilmoittaudu etukäteen sähköpostitse riikka.vuorenmaa(at)oulu.fi tai tekstiviestillä puh 040 726 2205 viimeistään kävelyä edeltävänä päivänä. Kerro viestissäsi kumpaan kävelyyn haluat osallistua. Osallistujien määrä on tutkimuksellisista syistä rajoitettu. Ilmoittautuneet saavat erillisen osallistumisvahvistuksen.

Havaintokävelyyn osallistuvat antavat luvan kävelyltä kertyvän tiedon käyttämiseen tutkimustarkoituksessa. Havaintokävelyt nauhoitetaan tutkimuskäyttöön. Tieteellisen tutkimuksen tietosuojailmoitus.

Omatoiminen havaintokävely pimeässä kaupungissa

Voit osallistua tutkimukseen myös kävelemällä karttasovellukseen merkittyjä reittejä tai omavalintaisen reitin, sinulle parhaiten sopivaan aikaan ja vastaamalla sovelluksen avulla reittiin liittyvään karttakyselyyn. Omatoimiselle havaintokävelylle ja siihen liittyvään kyselyyn voi osallistua puhelimella verkkoselaimen kautta. Vastaaminen ei edellytä sovelluksen lataamista omalle laitteelle.

Omatoiminen pimeäkävely ja siihen liittyvä kysely avautuu 23.10.2023 osoitteessa mpt.link/pimeakavely

Lisätietoa tutkimuksesta:

Turvallinen ja kestävä pimeä -hanke

Viimeksi päivitetty: 17.4.2024