Herätä puisto - Osallistu valaistuskokeiluun!

Kaupunkipuistot ovat täynnä elämää valoisina kesäkuukausina, mutta mitä puistoissa tapahtuu, kun syksyn hämärä laskeutuu? Entä mitä niissä voisi tapahtua?

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9 / Hollihaan puisto

Lisää tapahtuma kalenteriin

Oulun yliopiston Arkkitehtuurin yksikön Turvallinen ja kestävä pimeä –hanke tutkii ja kehittää pimeän ja hämärän arvot tunnistavaa lähestymistapaa kaupunkiympäristöjen valaistuksen kehittämiseen. Osana tutkimusta suunnitellaan Hollihaan puistoon valotaiteellinen kokeilu yhteistyössä alueen käyttäjien kanssa. Teos avataan yleisölle osana Lumo-festivaalien ohjelmaa.

Tule mukaan kuvittelemaan, suunnittelemaan ja kokeilemaan! Alueen käyttäjille järjestetään kolme erillistä työpajaa, jossa valoteosta kehitetään yhdessä.

Työpaja 1: Kuvittele hämärä

ke 18.10.2023 klo 17:00 – 18:20

Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9

2. krs kokoustila Aino

Ensimmäisessä työpajassa pohditaan Hollihaan puiston olemusta pimeinä ja hämärinä vuodenaikoina sekä kuvitellaan ja ideoidaan mitä Hollihaka voisi olla kesäkauden ulkopuolella toisenlaisen valaistuksen avulla. Työpajatyöskentelyn lopuksi osallistujille tarjotaan pientä syötävää ja mahdollisuus osallistua Kiikelin ja Hollihaan alueelle tehtävälle havaintokävelylle. Havaintokävely alkaa klo 18:30 ja kestää noin puolitoista tuntia.

Työpaja 2: Kokeile valo

to 2.11.2023 klo 18:00 – 20:00

Hollihaan puisto

Toisessa työpajassa havainnoidaan Hollihaan puistoa yhdessä, tehdään valaistuskokeiluja, leikitellään erilaisilla valoilla ja kokeillaan käytännössä silmän ja mielen mukautumista valoon ja pimeään.

Työpaja 3: Herätä puisto

ti 14.11.2023 klo 18:00 – 20:00

Hollihaan puisto

Kolmannessa työpajassa testataan Hollihaan puistoon rakennetun valaistusinstallaation toimintaa ja valon dynamiikkaa käytännössä sekä tutkitaan minkälaisin keinoin talvikauden puisto herää eloon.

Ilmoittaudu työpajoihin etukäteen sähköpostitse riikka.vuorenmaa(at)oulu.fi tai tekstiviestillä puh 040 726 2205 viimeistään työpajaa edeltävänä päivänä. Kerro samalla mahdollisista erityistarpeistasi, jotta ne voidaan huomioida. Osallistujien määrä on tutkimuksellisista syistä rajoitettu. Ilmoittautuneet saavat erillisen osallistumisvahvistuksen. Muista pukeutua sään mukaisesti.

Turvallinen ja kestävä pimeä on EAKR-hanke, jota rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun yliopisto ja Oulun kaupunki. Lisätietoja Turvallinen ja kestävä pimeä -hankkeesta

Työpajoihin osallistuvat antavat luvan työpajoista kertyvän tiedon käyttämiseen tutkimustarkoituksessa. Työskentelyä tallennetaan tutkimuskäyttöön. Katso tieteellisen tutkimuksen tietosuojailmoitus.

Viimeksi päivitetty: 12.10.2023