Ihmistieteiden datasta liiketoimintaa?

Millaista dataa ihmisten toiminnasta ja vuorovaikutuksesta voidaan kerätä? Mitä datatalous mahdollistaa yrityksille? Millaista tietoa aiheesta tarvitaan alueellamme?
Tervetuloa yritysten brunssitilaisuuteen, jossa näitä teemoja avataan asiantuntijavetoisesti.
HailifeTapahtuma

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

LeaF tutkimusinfrastruktuuri / Zoom-etäyhteys

Lisää tapahtuma kalenteriin

Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää teollisuusprofessori Mika Ruokonen. Hän on digitaalisen liiketoiminnan ammattilainen, jolla on laaja kokemus datasta ja tekoälystä, digitaalisesta mediasta, sähköisestä kaupankäynnistä, digitaalisesta markkinoinnista ja ohjelmistoratkaisuista. Mika on toiminut useissa johtotehtävissä liittyen strategian ja liiketoiminnan kehittämiseen, innovaatiotoimintaan, muutosjohtamiseen sekä myyntiin ja markkinointiin.

Toisen asiantuntija-alustuksen tarjoilee lääketieteellisen tekniikan professori Tapio Seppänen, jonka erikoisalana on digitaalisen datan ja signaalien analyysiteknologiat. Tapio on edelläkävijä ihmisen mittaamiseen liittyvän datan analysoinnin, algoritmien ja sovellusten kehittämisessä. Esimerkkejä hänen kiinnostuksen kohteistaan ovat: ihmisen terveydentilan mittaaminen biosignaaleista ja lääketieteellisistä kuvista, oppimistieteiden analytiikka, ja erilaisten ihmistieteisiin liittyvien datakokonaisuuksien hallinta ja analyysit.

Tilaisuuden ohessa tutustumme LeaFin tiloihin, laitteisiin sekä menetelmälliseen osaamiseen, joka soveltuu tutkimuksen ja yrityselämän käyttöön.

Tapahtuma on maksuton. Tarjoamme brunssin paikan päällä osallistuville yrityksille.
Tarjoilujen varaamiseksi ilmoittaudu pe 23.9. mennessä.
Ilmoittaudu tapahtumaan

Ohjelma

08:45 Tilaisuuden avaus, aamukahvit
09:15 Miten luoda datasta liiketoimintaa? Mika Ruokonen (etäyhteydellä)
10:00 Tauko
10:15 Esimerkkejä ja haasteita ihmisen toiminnan mittaamisessa, Tapio Seppänen
11:00 Ruokailua, Demo: monikanavaisen datan kerääminen käytännössä
12:00 Tulevat seminaarit ja tilaisuuden päätös

Saapumisohjeet

Ajo-ohjeet ja pysäköinti Linnanmaan kampuksella
Katso kartasta LeaF-tilojen sijainti Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella tai hyödynnä Oulu Campus Navigator -sovellusta

Lisätietoja

Tapahtuma avaa HaiLife-hankkeen seminaarisarjan.

Viimeksi päivitetty: 16.9.2022