Pysäköinti ja autopaikat

Oulun yliopistolla on autopaikkoja Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla, harjoittelukouluilla ja Koskelan toimipisteessä. Yliopiston henkilökunta, opiskelijat, yhteistyökumppanit ja palveluntuottajat voivat hakea autopaikkoja käyttöönsä eParking-sovelluksen kautta. Vierailijoille on tarjolla sekä aikarajoitettuja että maksullisia autopaikkoja lyhytaikaispysäköintiä varten.

Autopaikan varaaminen yliopistolta

Auton lämmityspaikka-alueen käyttöoikeus on aluekohtainen. Lämmityspaikka-alueen käyttöoikeus oikeuttaa pysäköimään ja käyttämään lämmitystolppaa vain sillä alueella, jolle lupa on myönnetty. Lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden maksaminen pitää tehdä ehdottomasti laskussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä, koska maksamatta jätetyt paikat vapautuvat uudelleen haettaviksi. 

Auton lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on käyttöoikeusjaksolla 2021-2022 henkilökunnalle ja sidosryhmille 120 €/12 kk. Opiskelijoille lämmitystolpallisen autopaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on 100 €/12 kk. Käyttöoikeusjakson jälkeen lämmityspaikka on mahdollista jättää vahvistamatta uudelle sopimuskaudelle. Myös määräaikaisia kuukauden mittaisia autopaikka-alueiden käyttöoikeuksia on mahdollista lunastaa, jolloin lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on 20 €/kk.

Lämmitystolpattomien autopaikkojen käyttö on ilmaista, mutta käyttö vaatii rekisteröitymisen käyttäjäksi. Rekisteröityminen oikeuttaa käyttämään yliopiston hallussa olevia lämmittämättömiä autopaikkoja, mutta ei takaa  autopaikan vapaana olemista.

Vapautuvien lämmityspaikka-alueiden käyttöoikeuksien hakeminen toimii non stop -periaatteella eli käyttöoikeudet ovat jatkuvasti haettavissa. Hakemuksessa on ehdottomasti perusteltava tarve lämmityspaikkaoikeuden saamiselle. Vahvistetusta lämmityspaikka-alueen käyttöoikeudesta lähetetään sähköpostiviesti.

Linnanmaan kampuksen pysäköintikartta (pdf)

eParking-järjestelmän käyttö

Vierailijoiden pysäköinti

Aikarajoitetut paikat ovat vapaasti vierailijoiden käytettävissä. Lisäksi Linnanmaalla on maksullisia asiakaspysäköintipaikkoja noin 25 kpl kolmella eri autopaikka-alueella. Asiakaspysäköintipaikat on merkitty erillisillä kylteillä ja maksu paikasta tapahtuu eParking, EasyPark tai ParkMan -sovellusten kautta. Lisäksi kaikki yliopiston lämpötolpattomat autopaikat Linnanmaan kampuksella toimivat maksullisina asiakaspysäköintipaikkoina. Kontinkankaan kampuksella yliopistolla ei ole erillisiä vieraspysäköintipaikkoja.

Lisätiedot: tilat@oulu.fi