Pysäköinti ja autopaikat

Oulun yliopistolla on autopaikkoja Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla, harjoittelukouluilla ja Koskelan toimipisteessä. Yliopiston henkilökunta, opiskelijat, yhteistyökumppanit ja palveluntuottajat voivat hakea autopaikkoja käyttöönsä eParking-sovelluksen kautta. Vierailijoille on tarjolla sekä aikarajoitettuja että maksullisia autopaikkoja lyhytaikaispysäköintiä varten.

Autopaikan varaaminen yliopistolta

Auton lämmityspaikka-alueen käyttöoikeus on aluekohtainen. Lämmityspaikka-alueen käyttöoikeus oikeuttaa pysäköimään ja käyttämään lämmitystolppaa vain sillä alueella, jolle lupa on myönnetty. Lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden maksaminen pitää tehdä ehdottomasti laskussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä, koska maksamatta jätetyt paikat vapautuvat uudelleen haettaviksi. 

Auton lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on henkilökunnalle sekä yliopiston vuokralaisille ja palveluntuottajille 120 €/12 kk. Opiskelijoille lämmitystolpallisen autopaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on 100 €/12 kk. Käyttöoikeusjakson jälkeen lämmityspaikka on mahdollista jättää vahvistamatta uudelle sopimuskaudelle. Myös määräaikaisia kuukauden mittaisia autopaikka-alueiden käyttöoikeuksia on mahdollista lunastaa, jolloin lämmityspaikka-alueen käyttöoikeuden hinta on 20 €/kk.

Lämmitystolpattomien autopaikkojen käyttö on ilmaista, mutta käyttö vaatii rekisteröitymisen käyttäjäksi. Rekisteröityminen oikeuttaa käyttämään yliopiston hallussa olevia lämmittämättömiä autopaikkoja, mutta ei takaa  autopaikan vapaana olemista.

Vapautuvien lämmityspaikka-alueiden käyttöoikeuksien hakeminen toimii non stop -periaatteella eli käyttöoikeudet ovat jatkuvasti haettavissa. Hakemuksessa on ehdottomasti perusteltava tarve lämmityspaikkaoikeuden saamiselle. Vahvistetusta lämmityspaikka-alueen käyttöoikeudesta lähetetään sähköpostiviesti.

Linnanmaan kampuksen pysäköintikartta (pdf)

eParking-järjestelmän käyttö

Vierailijoiden pysäköinti

Linnanmaan kampuksella on aikarajoitettuja autopaikkoja vierailijoiden käytettävissä. Lisäksi Linnanmaalla on maksullisia, erillisillä kylteillä merkittyjä asiakaspysäköintipaikkoja noin 40 kpl neljän eri autopaikka-alueen yhteydessä. Myös kaikki yliopiston lämpötolpattomat autopaikat Linnanmaan kampuksella toimivat maksullisina asiakaspysäköintipaikkoina. Lyhytaikaispysäköintioikeuden maksaminen tehdään eParking, EasyPark tai ParkMan -järjestelmien avulla. Myös  lyhytaikaispysäköintioikeuden varaaminen on mahdollista näiden järjestelmien avulla. Kontinkankaan kampuksella yliopistolla ei ole erillisiä vieraspysäköintipaikkoja. 

Linnanmaan asiakaspysäköinnin kartta (pdf)
 

Lyhytaikaispysäköinnin hinnoittelu

Lyhytaikaispysäköinti on maksullista arkipäivinä klo 8.00 - 16.00 välisenä aikana. Lyhytaikaispysäköinnin hinta on 1€/h + operaattorin perimä maksu, kuitenkin maksimissaan 5€/päivä + operaattorin perimä maksu. 

Lisätiedot: tilat@oulu.fi