Uraohjauksen arki ja politiikat

Tervetuloa kaksipäiväiseen ohjausalan tapahtumaan: Uraohjauspäivään 11.4. Zoomissa ja Ohjaustutkimuksen konferenssiin 12.4. Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella ja Zoomissa!

Kartta
Suunnistautuminen

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Zoom, Oulun yliopiston Linnanmaan kampus

Sijainti

Linnanmaa
Muu

Lisää tapahtuma kalenteriin

Ohjauksen merkitys näyttää kasvavan erilaisissa organisaatioissa. Ohjauksella voidaan tukea oppilaita, opiskelijoita, työntekijöitä, työnhakijoita sekä työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia saavuttamaan omat tavoitteensa. Ohjaus toimii sillanrakentajana silloin, kun organisaation tai yhteiskunnan tavoitteet ja tarpeet näyttävät poikkeavan yksilöiden tai yhteisöjen tavoitteista.

Uraohjauspäivässä pureudumme ohjaajan työn arkeen ja kokemuksiin näiden lupausten ristivedoissa. Jos ohjaus on institutionaalista yhteistoimintaa asiakkaan omistamien prosessien tukemiseksi (Vehviläinen 2020) meillä on kolme keskeistä kysymystä:

1) mitä institutionaalinen yhteistyö omassa organisaatiossa tarkoittaa?
2) millä tavalla tunnistamme ja tuemme asiakkaan prosessia?
3) kuka ja millä tavalla ohjaaja on tällä kosketuspinnalla?

Kutsumme sekä Uraohjauspäivän että Ohjaustutkimuksen konferenssin osallistujia tarkastelemaan näitä kysymyksiä, haastamaan ohjauksen määritelmiä oman työnsä tai tutkimuksensa näkökulmista sekä tuomaan yhteiseen keskusteluun sen, mikä omassa työssä tai tutkimuksessa on juuri nyt ajankohtaista ja kaipaa aikaa ja yhdessäajattelua.

Uraohjauspäivä 11.4.2024: Uraohjauspäivä toteutetaan kokonaisuudessaan Zoomissa ja se koostuu tuttuun tapaan yhteisistä luennoista ja osallistujien ehdottamista työryhmistä. Yhteiset luennot tarttuvat tänä vuonna ohjaustyön arjen politiikkaan, toimintamme perusteisiin sekä ohjaustyössä rakentuvan tiedon hyödyntämiseen. Työryhmiä on seitsemän erilaista ja niistä on vaikea valita! Onneksi asioista voidaan keskustella tapahtuman jälkeenkin 😊

Ohjaustutkimuksen konferenssi 12.4.2024: Ohjausalan tutkijat esittelevät viimeisimpiä tutkimuksiaan ja pohtivat, mikä on olennaista tulevassa tutkimuksessa. Osallistua voi sekä Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella että Zoomissa. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

  • Uraohjauksen arki ja politiikat 11.-12.4. Ohjelma
  • Uraohjauspäivän 11.4. Työryhmien kuvaukset
  • Ohjaustutkimuksen konferenssin 12.4. esitysten tiivistelmät

Rekisteröidy tapahtumaan viimeistään 5.4. täällä. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta.

Uraohjauspäivän järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, Uraohjaajat ja -valmentajat ry sekä OAMK:n Ammatillinen opettajakorkeakoulu. Uraohjauspäivän järjestelytoimikuntaan kuuluvat KT Tiina Laajala, KT Pirjo-Liisa Lehtelä, KT Kati Mäenpää, KT Maria Peltola, KT Kirsi Raetsaari, KT, dos. Teemu Suorsa (pj) sekä Uraohjaajat ja valmentajat ry:n pj Auli Sesay.

Ohjaustutkimuksen konferenssin järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta ja Suomen kasvatustieteellisen seuran alla toimiva erityisteemaryhmä Ohjausalan tutkimuksen verkosto. Konferenssin tieteelliseen toimikuntaan kuuluvat VTM Leena Itkonen, prof. Jaana Kettunen, FT Toni Kosonen, KT Maria Peltola, KM Sara Peltola, KT, dos. Teemu Suorsa (pj), prof. Sanna Vehviläinen, KT Kalle Vihtari.

Viimeksi päivitetty: 1.3.2024