Tiedekirjasto Pegasuksen hiljaisuusopasteet

Tiedekirjasto Pegasus ei ole kokonaan hiljaista aluetta, vaan kirjaston eri tiloissa on erilaisia ääniin liittyviä tasoja. Kirjaston hiljaisuusopasteet ovat symboleja, jotka kertovat eri tiloissa niissä sallitun äänenkäytön tason. Niiden avulla voit löytää itsellesi sopivan työskentelypaikan olitpa sitten tekemässä ryhmätöitä tai vaikka keskittymässä tenttiin lukemiseen.
Kirjaston tilojen oviin ja aulatiloissa pylväisiin merkityt hiljaisuusopasteet kertovat eri tiloissa sallitun äänenkäytön tason.

Oleskelualue

Kirjaston aulatilat ovat oleskelualuetta, jossa normaali äänenkäyttö ja keskustelu on sallittu.

Työskentelytilat

Kirjaston työskentelytiloissa kuten toisessa kerroksessa sijaitsevissa kielitieteen ja historian saleissa, lukusalilainojen säilytystilassa PK201 sekä kolmannen kerroksen lehterillä sijaitsevassa itseopiskelutilassa PK315 voi työskennellä esimerkiksi läppärin kanssa, mutta laitteet on pidettävä äänettömällä ja puhuminen on kiellettyä.

Hiljainen tila

Kirjaston toisessa kerroksessa historian ja filosofian salissa sijaitseva Lukupesä (PK226) on täysin hiljainen tila, jossa ei saa puhua eikä käyttää mobiililaitteita. Katso Lukupesän sijainti kartalla.