Timo Tuovinen

LL, erikoislääkäri
Tutkija, erikoistuva lääkäri
Naistentaudit ja synnytykset; neurokirurgia

Lääketieteen tekniikan ja terveystieteiden tutkimusyksikkö
Lääketieteellinen tiedekunta

Timo Tuovinen

Timo Tuovinen on oululainen lääketieteen ammattilainen. Hän on erikoistunut neurotieteen, sähköisen terveydenhuollon palveluiden ja lääkärijohtamisen tutkimukseen. Tällä hetkellä hän on tohtoriopiskelijana viimeistelemässä väitöskirjaansa Oulu Functional NeuroImaging (OFNI) -ryhmässä. Hänen tutkimuksensa keskittyy ensisijaisesti uusiin MRI-pohjaisiin aivojen puhdistusjärjestelmän kuvantamismenetelmiin, erityisesti glymfaattisen järjestelmän mittaamiseksi. Tämä lähestymistapa voi osoittautua arvokkaaksi biomarkkeriksi CSF-välitteiselle aivojen puhdistumalle erilaisissa tautitiloissa, kuten Alzheimerin taudissa ja otsaohimolohko dementiassa.

Hän on julkaissut 26 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia, kaksi lukua tieteellisissä kirjoissa (vertaisarvioitu), useita vertaisarvioituja artikkeleita konferenssijulkaisuissa sekä artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä ja ammattiyleisölle suunnatuissa julkaisuissa. Hän on kirjoittanut 26 mielipidekirjoitusta tai kolumnia, jotka on julkaistu.

Hän on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Tällä hetkellä hän on erikoistuvana lääkärinä neurokirurgialla, jossa hän toimii ns. erikoistuvien vanhimpana (eval kapteeni). Hänellä on myös vuosien kokemus lääketieteen opettamisesta Oulun yliopistosta. Hänet on myös palkittu panoksestaan sekä lääketieteellisissä että yhteiskunnallisissa järjestöissä, kuten partiossa. Omasta mielestään yksi tärkeimmistä saavutuksista on kahden mahtavan pojan isänä olo.

Tutkijan tiedot

Yhteystiedot

Sähköposti

Timo.Tuovinen@oulu.fi

Puhelinnumero

+358-41-5027864