Asiakkaan/potilaan ohjaus kliinisessä ympäristössä (Counselling)
Tutkimusryhmä tutkii ja arvioi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ohjausosaamista sekä erilaisten ohjausmenetelmien (kuten digitaalisten) vaikutuksia pitkäaikaissairaiden sekä heidän läheistensä ohjaukseen. Ryhmä tutkii lisäksi asiakkaiden/potilaiden, läheisten ja terveydenhuollon ammattilaisten kokemuksia digiohjauksesta.

Tutkimusryhmän tiedot
Yksikkö ja tiedekunta
Lääketieteen tekniikan ja terveystieteiden tutkimusyksikkö
Lääketieteellinen tiedekunta
Yhteystiedot
Tutkimusryhmän vetäjä
Tutkimusryhmän kuvaus
Tavoitteena on kehittää ja arvioida erilaisten ohjausinterventioiden (myös digitaalisten) vaikutuksia asiakkaille/potilaille, heidän läheisilleen ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä edistää asiakkaiden/potilaiden itsehoitoa ja hoitoon sitoutumista.
Tutkimusaiheita ovat mm. digiohjaus asiakas-/perhelähtöisyys, vuorovaikutus digiohjauksessa, digiohjaus – sairauden riskitekijät.
Tutkimusaiheet
-
Digitaalisten ohjausinterventioiden kehittäminen ja niiden vaikutusten arviointi.
- Pitkäaikaissairaiden profilointi vaikuttavien ohjausinterventioiden laatimiseksi.
- Pitkäaikaissairaiden, heidän läheisten ja terveydenhuollon ammattilaisten ohjauskokemukset, erityisesti digitaalisista ohjausinterventioista
- Järjestelmälliset katsaukset, erityisesti meta-analyysit ohjauksen vaikuttavuudesta
- Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten ohjausosaaminen
-
Tutkimusmenetelmiä: interventiot, mittarien psykometrinen testaus, järjestelmälliset katsaukset, laadullinen tutkimus; sisällön analyysi.