Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT)

Tulevaisuuden tuotantoteknologiat FMT-ryhmä on monitieteinen tutkimusryhmä, joka toimii osana Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituuttia. Tutkimusryhmän pääpainoalue on metallisten, etenkin teräksisten materiaalien hyvien ominaisuuksien siirtämisessä lopputuotteiden ylivoimatekijöiksi kustannustehokkailla tuotantomenetelmillä.
3D-tulostettuja koneiden osia

Tutkimusryhmän tiedot

Yhteystiedot

Tutkimusryhmän vetäjä

  • Antti Järvenpää

Tutkimusryhmän kuvaus

FMT-tutkimusryhmän toiminta perustuu uusimpien valmistusteknologioiden ja materiaalien hyödyntämiseen kevyiden ja kestävien rakenteiden suunnittelussa ja valmistuksessa.

Tutkimusalueet kattavat tuotantotekniikan eri osa-alueita erikoisterästen tehokkaasta hyödyntämisestä kustannustehokkaaseen tuotantoautomaatioon ja ainetta lisäävään valmistukseen. Tutkimusryhmä tuottaa hanketoiminnallaan uutta tieteellistä tutkimusta uusista tuotantoteknologioista, samalla kehittäen tekniikkaa yritysten hyödynnettäväksi ja kilpailukyvyn kasvattamiseksi.

Vuodesta 2004 lähtien FMT-ryhmä on toteuttanut yli 30 julkisrahoitteista hanketta ja hakee uusia tutkimus- ja kehityshankkeita aktiivisesti uusien ja vanhojen yrityskumppaneiden kanssa.

Päättyneet projektit

Tutkimus, kehitys ja innovaatio

Julkaisut

FMT-tutkimusryhmä on myös aktiivinen tieteellinen julkaisija. Ryhmän tutkijat ovat tehneet yli 100 akateemista artikkelia viimeisen 13 vuoden aikana.

Oppaat

Tieteellisten julkaisujen lisäksi FMT-tutkimusryhmä on tuottanut useita oppaita. Oppaat liittyvät tutkimustyössä ilmi tulleisiin tarpeisiin ja hyväksi havaittuihin käytäntöihin.

Palvelut

Yhteistyö ja rahoitus

FMT-ryhmällä on useita kumppaneita sekä akateemisesta maailmasta että yrityksistä.

Tutkimusryhmän nykyiset kumppanit tulevat kotimaisista yrityksistä, paikallisista organisaatioista aina ulkomaisiin yliopistoihin asti. Tutkimme ja kehitämme yhdessä heidän kanssaan tulevaisuuden tuotantoteknologiaa vastaamaan teollisuuden todellisia tarpeita.

FMT-päivät

FMT-päivät on perinteisesti vuosittain järjestettävä tulevaisuuden tuotantoteknologiat -teemapäivä. Teemapäivillä esitellään tutkimusryhmän hankkeiden tuloksia ja muita ajankohtaisia aiheita.

Tutkijat