Ellibs e-kirjapalvelussa uusi lukuohjelma

Ellibsin e-​kirjoille on tullut uusi lukuohjelma Thorium Reader. Myös selainlukeminen ja Adobe Digital Editions -lukuohjelma säilyvät uuden lukuohjelman rinnalla. Mobiililaitteissa suositeltavin lukuohjelma on edelleen Ellibsin oma sovellus.

Oulun yliopiston ja Oamkin käytössä oleva Ellibs-palvelu sisältää e-kirjoja eri tieteenaloilta suomeksi ja englanniksi.

Ellibsiä tietokoneella käyttävän on nyt mahdollista ladata e-kirjat Thorium Reader -lukuohjelmaan. Thorium Reader tukee avoimeen lähdekoodiin perustuvaa Readium LCP (Licensed Content Protection) -suojaustapaa e-kirjoille. Thorium Readerissa on kiinnitetty erityistä huomioita myös saavutettavuuteen: lukuohjelmassa on esimerkiksi sisäänrakennettu ääneenluku e-kirjoille sekä monipuoliset mahdollisuudet muokata lukunäkymää.

Lukeaksesi e-kirjoja Thorium Readerissa tarvitset henkilökohtaisen LCP-salasanan. Löydät salasanan Omasta kirjahyllystä ollessasi kirjautuneena Ellibsiin. Thorium Reader kysyy salasanaa, kun ensimmäisen kerran lataat e-kirjatiedostoa lukuohjelmaan. Salasana jää ensimmäisen käyttökerran jälkeen lukuohjelmaan talteen määräajaksi, eikä sitä tarvitse syöttää joka kerta uudelleen.

Adobe Digital Editions säilyy toistaiseksi vaihtoehtoisena lukuohjelmana Ellibsissä. Mobiililaitteissa suositeltavin lukuohjelma on edelleen Ellibsin oma sovellus. Suurta osaa Ellibsin kirjoista voi lukea myös verkkoselaimella.

Lisätietoa ja käyttöohjeet löydät kirjaston Ellibs-oppaasta.

Viimeksi päivitetty: 8.1.2024