Eurooppalaista ajattelua Ouluun – ensimmäiset UNIC-ratkaisut esitellään 12.5. pop-upissa  

Eurooppa-yliopisto UNICin ensimmäiset hedelmät nähdään ke 12.5.2021 yliopiston pop-up-tilan Generations’ Lab -virtuaalilähetyksessä klo 18–20.

Oulu on vaihtanut eurooppalaisia ajatuksia kevään aikana UNIC-yhteistyössä Oulun yliopiston yrittäjyyden kursseilla, joilla on oululaisten seurassa etänä opiskellut UNIC-opiskelijoita eri maista. Oululaiset yritykset ja toimijat ovat tarjonneet pulmiaan, ja eurooppalaiset opiskelijatiimit ovat kehittäneet niihin ratkaisuja. Ideat esitellään pop-upissa esimerkiksi:

  • oululaisen muotivaateliikkeen kestävän kehityksen tuotteiden brändäämiseen,
  • mobiilimaksamisen levittämiseen työikäisten käyttöön,
  • kaupunkitapahtumien ympäristöystävällisempään järjestämiseen, opiskelijaravintoloiden kehittämiseen ja
  • betonia korvaaviin geopolymeereihin liittyviin palvelumalleihin.

Generations’ Lab tuo eri sukupolvet ja kulttuurit ongelmanratkaisun äärelle. Tiimien vahvuutena on ollut moninaisuus, kun kokeneet työelämän edustajat Jatkuvan oppimisen yliopisto JOYn eli täydennyskoulutuksen puolelta ovat työskennelleet nuorten opiskelijoiden rinnalla Building Business Through Creativity and Collaboration ja Exercising Entrepreneurship -kursseilla.

”UNIC pyrkii uudistamaan jälkiteollisia kaupunkeja ihmisten moninaisuutta hyödyntäen. Lisäksi rohkeus uusien menetelmien käyttöön näkyy Generations’ Lab -esityksissä, joissa teknillis-taloudellisuus on yhdistetty luovaan ajatteluun virtuaalidemoissa ja jopa taide-esityksissä”, kertoo Oulun yliopiston suunnittelija Nina Jackson.

Tervetuloa ke 12.5. klo 18 seuraamaan suorana lähetyksenä Oulun yliopiston YouTube-kanavalle. Tilaisuus on englanninkielinen.

Tule mukaan Eurooppa-yliopisto UNICin toimintaan

Opiskelijat voivat hakea apurahoja junamatkoihin UNIC-yliopistojen vaihto-opintoihin, lue lisää junamatka-apurahoista

25.5.2021 klo 17 Rasismi–aiheisessa UNIC-CityLabsissa Oulun yliopiston pop-up-tilassa Oulun keskustassa opiskelijat, tutkijat, ja kaupunkilaiset keskustelevat rasismin vaikutuksesta yhteiskunnalliseen osallisuuteen. Kuinka korkeakouluyhteisö voi tukea antirasismia? UNIC CityLabsit ovat tapahtumia, jossa jälkiteollisen kaupungin haasteita tunnistetaan, ratkotaan ja ratkaisuja toteutetaan. Tervetuloa kaikille avoimeen virtuaalilähetykseen UniOulu YouTube –kanavalla

11.6.2021 UNIC-konferenssi: Tervetuloa inspiroitumaan jälkiteollisten kaupunkien ja korkeakoulujen yhteistyöstä. Verkostoidu UNIC-opiskelijoiden ja -henkilökunnan, sidosryhmien ja muiden korkeakoulujen edustajien kanssa. Lue lisää UNICin sivustolla englanniksi

14.7.2021 SuomiAreena: Suositussa yhteiskunnallisessa keskustelutapahtumassa Euroopan UNIC-kaupunkien moninaisuushaasteita tarkastelee oululainen eurooppaministeri Tytti Tuppurainen yhdessä Oulun kaupungin johdon ja Oulun yliopiston tutkijoiden kanssa.

UNICin tavoitteena on myös opiskelijoiden liikkuvuuden kasvu, ja UNIC-teemaisilla-kursseilla syksyllä 2021 luvassa on jälleen aidosti kansainvälisiä kohtaamisia. Lue lisää Generations Labista

Suunnitteilla on myöhemmin myös UNIC- maisteri- ja tohtorikoulutusohjelmia.

UNIC-verkosto koostuu kahdeksasta eurooppalaisesta yliopistosta, ja toiminta käynnistyi syksyllä 2021. Opiskelijat ovat olleet alusta asti tiiviisti mukana luomassa Eurooppa-yliopistoa, lue lisää opiskelijoiden osallistumisesta (suomeksi klikkaamalla lipusta)

Lue lisää ja tilaa UNIC-uutiskirje

Viimeksi päivitetty: 4.4.2022