Mihin suuntaan 6G-tutkimus on menossa?

Oulun yliopistossa on tehty 6G-tutkimusta jo neljä vuotta. Painotuore viides 6G Waves -julkaisu esittelee tutkijoita, visioita, tapahtumia ja tietysti tulevaisuutta. Lehti käsittelee alan viimeisimpiä uutisia ja avaa tutkimuksen tulevaisuuden suunnitelmia esittelemällä neljä isoa kokonaisuutta, joihin tutkimus on jaettu. Edellisen numeron teemana olivat erilaiset demot. Nyt halutaan kirkastaa tutkimusteemojen sisältöjä.
Speeding up the 6G research globally, 6G Waves magazine published

Kaikki 6G Flagshipin neljä strategista tutkimusaluetta esitellään 6G Waves -lehdessä laajasti. Ne sisältävät tutkimusta esimerkiksi langattomasta tietoliikenteestä, piiriteknologioista ja laitteista, uusista mobiilipalveluista sekä tekoälypohjaisista aikakriittisistä ja luotettavista sovelluksista. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuodelle 2035 ovat erittäin keskeisessä roolissa, kun tutkimusta tehdään. Teknologian pitää auttaa, palvella ja mahdollistaa parempi elämä ihmisille ja luonnolle.

”Toinen nelivuotiskautemme on alkanut ja seuraavat vuodet ovat todella intensiivisiä. Vuoden 2026 puolivälissä 6G-standardoinnin voidaan odottaa etenevän täydellä vauhdilla. Siihen asti meidän pitää mahdollisimman laajasti tutkia eri osa-alueita”, sanoo 6G Flagshipin johtaja professori Matti Latva-aho lehden pääkirjoituksessa.

Suomen Akatemian Oulun yliopistolle vuonna 2018 myöntämän 6G Flagship -tutkimuskokonaisuuden kokonaisbudjettiarvio kahdeksalle vuodelle on 251 miljoonaa euroa. 6G Waves on lehti, joka nostaa esille alan viimeisimmän tutkimuksen nykytilan ja esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti suuren määrän ihmisiä 6G Flagshipin takana. Aiemmilla lehdillä on ollut lähes 400 000 lukijaa ympäri maailman. Oulu on edelleen alan kärkipaikoilla ja täällä tehtävä työ kiinnostaa.

Uusimman lehden voi ladata ilmaiseksi tästä.

Lehden aiemmat numerot löydät täältä.

Viimeksi päivitetty: 30.11.2022