Millainen on monimuotoinen ja inklusiivinen yliopistoyhteisö? Tule ja opi!

Oulun yliopisto vaalii monimuotoisuutta sekä tekee määrätietoisesti työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi niin työyhteisössä, tutkimuksessa ja tutkijakoulutuksessa sekä opiskelussa ja opetuksessa.

Tavoitteena on osallistava ja saavutettava yliopistoyhteisö, johon jokainen tuntee yhteenkuuluvuutta ja jossa on arvostuksen ja luottamuksen kulttuuri.

"Discrimination isn't solely racist slurs, but an environment in which not everyone is included"

-Sara Salmani

Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa? Tule Tellukseen ystävänpäivänä ja opi uutta monimuotoisuudesta ja inklusiivisuudesta!

Koko yliopistoyhteisölle avoin Monimuotoisuus ja inklusiivisuus yliopistoyhteisössä -tilaisuus järjestetään

tiistaina 14.2.2023 klo 9–12 Tellus Stagella. Tilaisuutta voi seurata myös etänä.

Tilaisuudessa monimuotoisuusasiantuntija ja puhuja Sara Salmani avaa DEI-terminologiaa (Diversity, Equity and Inclusion – suomeksi monimuotoisuus sekä mm. mahdollistaminen ja mukaan ottaminen) ja kertoo lähtökohtia monimuotoisuuden huomioimiseen sekä inkluusion edistämiseen yliopistoyhteisössä. Myös kieleen, kielitaitoon ja kielenkäyttöön liittyvät kysymykset ja asenteet ovat keskiössä, kun tavoitteena on inklusiivinen yliopistoyhteisö.

Tapahtumassa järjestetään myös mielenkiintoinen paneelikeskustelu inkluusiosta sekä siitä, miten voimme edistää osallisuutta yliopiston keskuudessa. Paneelikeskustelijoina ovat tutkimusrehtori ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja Taina Pihlajaniemi, henkilöstöjohtaja Jarmo Okkonen, yliopistonlehtori Mervi Heikkinen, yliopisto-opettaja Juan-Miguel Diaz Castro, OYY:n sosiaalipoliittinen asiatuntija Essi Leinonen sekä tutkijatohtori Linda Omodara.

Kiinnostuitko?

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan! Voit tulla paikan päälle Tellus Stagelle tai seurata tapahtumaa etänä. Imloittautuminen tapahtumaan sulkeutuu 13.2.2023.

Tapahtuma on osa Oulun yliopiston Talent Boost -ohjelman toimenpidekokonaisuutta, jonka tavoitteena on ’osallistava yhteisö’. Oulun yliopistossa Talent Boost -projektit ovat tärkeä osa yliopiston strategisia toimenpiteitä kansainvälistymisen edistämiseksi.

Viimeksi päivitetty: 5.1.2023