PITHIA-projektin avoimessa haussa yhteistyömahdollisuuksia tutkijoille, yrityksille ja julkisorganisaatioille

Pääsy Euroopan parhaisiin yläilmakehän tutkimuslaitoksiin ja havaintoaineistoihin saatavilla TNA-ohjelmassa. Ideahaku on auki nyt 15.6.2023 saakka.

Oletko tutkija, tai toimitko kehittämisen ja innovaatioiden parissa yrityksessä tai julkisorganisaatiossa? Kiinnostaisiko sinua mahdollisuus tutustua Euroopan parhaiden tutkimuslaitosten yläilmakehän havaintoaineistoihin? Voit nyt saada pääsyn Trans-National Access -ohjelman (TNA) kautta. TNA:n järjestää PITHIA-NRF (Plasmasphere Ionosphere Thermosphere Integrated Research Environment and Access services: a Network of Research Facilities).

PITHIA on Euroopan Komission rahoittama projekti, joka tähtää eurooppalaisen verkoston rakentamiseen. Verkosto yhdistää observatorioita, tutkimuslaitoksia, tietoaineistojen käsittelyn työkaluja sekä ionosfäärin, termosfäärin ja plasmasfäärin tutkimukseen erikoistuneita ennustamismalleja. PITHIA TNA -ohjelmassa ulkopuoliset tutkimusryhmät voivat suorittaa omia projektejaan ja työskennellä jossakin PITHIA NRF -yhteyspisteessä.

Sodankylän Geofysiikan Observatorio (SGO) on yksi PITHIA-projektin yhteyspiste ja verkoston ainoa yhteyspiste Suomessa. SGO tarjoaa TNA-ohjelman kautta tarjolle kolme ainutlaatuista havaintoaineistoa: Pulsaatiomagnetometri, Riometri ja KAIRA.

Ohjelmassa valitut vierailijat saavat ohjeistuksen myönnettyjen aineistojen käyttöön, voivat tutustua aineistoon liittyvään mittauslaitteistoon, havaintoaineistoon ja mallien kuvauksiin. Käyttäjät voivat hakea joko vierailua paikan päällä (viikon vierailu, jonka aikana paikallinen tuki) tai etänä (kuukauden pääsyoikeus etäyhteyksin, viikottainen tuki).

Haku on avoinna 15.1.-15.6.2023 välisenä aikana. Haku on avoin ja hakemuksia käsitellään hakuaikana huomioiden projektien aikataulut. Lisätietoja englanniksi ja haku: https://pithia-nrf.eu/pithia-nrf-users/tna/tna-calls/fourth-tna-call

Ota yhteyttä:

Sodankylän Geofysiikan Observatorio

Yhteyspisteen koordinaattori

Marzieh Khansari

Sähköposti: marzieh.khansari@oulu.fi

Puhelinnumero: +358 29 448 0828

Yhteyspisteen vastuuhenkilö

Eija Tanskanen

Sähköposti: eija.tanskanen@oulu.fi

Puhelinnumero: +358 29 448 0813

Katso myös:

Toinen Innovaatiopäivä (vain englanniksi)

Viimeksi päivitetty: 20.2.2023